Η επικαιρότητα αντικατοπτρίζεται στα αθηναϊκά θέατρα που σηκώνουν την αυλαία τους

Η επικαιρότητα αντικατοπτρίζεται στα αθηναϊκά θέατρα που σηκώνουν την αυλαία τους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χθες ήδη, από αύριο αλλά και κάθε μέρα θα γίνονται ένα σωρό πρεμιέρες στα αθηναϊκά θέατρα. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι επιλογές. Είναι, πάντως, φανερό ότι οι Ελληνες καλλιτέχνες βρίσκουν τρόπο να συνομιλήσουν μέσω του θεάτρου, μέσα από τα πολλά και διάφορα είδη του, με τις μορφές της επικαιρότητας. Με την οικονομική κρίση, με τα φαινόμενα της βίας, με τη μετανάστευση, με τον ρατσισμό…

Θα προτείνουμε, λοιπόν, μερικές από τις παραστάσεις που αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα και καταπιάνονται, έμμεσα ή άμεσα, με αυτά τα θέματα.

• Στο θέατρο Αθηνών παρουσιάζεται, από 7/10, το έργο της Γιασμίνα Ρεζά «Ο θεός της σφαγής» (φωτογραφία), σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο οποίος έχει δίπλα του τη Λουκία Μιχαλοπούλου, τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο. Τέσσερις άνθρωποι, πολύ διαφορετικοί αλλά απολύτως αναγνωρίσιμοι που αδυνατούν να συνυπάρξουν. Αντιθέτως, διαρκώς «σφάζονται», μεταφορικά ή όχι. «Είναι μάταιο να προσπαθούμε να ζήσουμε πολιτισμένα;» αναρωτιέται η συγγραφέας, και απευθύνεται σε μια κοινωνία επιθετική και οργισμένη.

• Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, την ίδια μέρα, 7/10, ξεκινά η παράσταση «Ενας άνθρωπος υπό χρεοκοπία», που πραγματεύεται άμεσα την Ευρώπη της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών που έχει αυτή στους καθημερινούς ανθρώπους. Σκηνοθεσία: Francesco Bonomo.–

• Στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168) ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή η μαύρη κωμωδία «Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ», σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Με φόντο τη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι, το έργο είναι ένα σχόλιο, με καυστικότητα και χιούμορ, για την ανθρώπινη φύση αλλά και για τους λόγους που γέννησαν τον φασισμό. Μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή