Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ

«Οδύσσεια» για μικρούς και μεγάλους

Η «Οδύσσεια», παράσταση για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζεται από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στο Δημοτικό Θέατρο Ανετον της Θεσσαλονίκης. Η πρεμιέρα θα δοθεί απόψε στις 9 μ.μ. ενώ το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Η σκηνοθεσία είναι της Εφης Σταμούλη, τα κοστούμια της Ολγας Χατζηιακώβου. Ερμηνεύουν οι Σοφία Βούλγαρη, Σαβίνα Γεωργίου, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Ελσα Καραγιώργου, Γιάννης Μαστρογιάννης, Ηλίας Παπαδόπουλος και Κωστής Ραμπαβίλας.

Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Μουσικοθεραπεία για παιδιά με αυτισμό

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα ξεκινάει σήμερα στο Κιλκίς σε διοργάνωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού της Στέγης (στη δεύτερή του χρονιά) σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το συγκεκριμένο εργαστήριο που έχει τίτλο «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» (υπεύθυνη η μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου). Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ θα δοθεί και βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, Τέρμα Σαλαμίνος.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Η υπαρξιακή κρίση μέσα από τον χορό

Στη Λεμεσό της Κύπρου στον Πολυχώρο Συνεργείο παρουσιάζεται την ερχόμενη εβδομάδα (6, 7, 8/10) η πετυχημένη παράσταση χορού «Στην άκρη του βατήρα» από την ομάδα Αμάλγαμα. Σε ένα γυμνό χώρο που μεταμορφώνεται πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Μπέκετ μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με την υπαρξιακή της κρίση. Η σύλληψη, χορογραφία, σκηνοθεσία και σκηνογραφία είναι της Μαρίας Γοργία, η ερμηνεία της Σάνιας Στριμπάκου. Η επιμέλεια ήχου του Γιάννη Μισουρίδη.

MYRO GALLERY

Μάρμαρο και χρώμα από Ελληνες και ξένους

Στην αίθουσα τέχνης Myro Gallery στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται η έκθεση γλυπτικής, ζωγραφικής και χαρακτικής κορυφαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών «Σε Μάρμαρο & Χρώμα». Πρόκειται για μια συνεργασία της Myro Antiques House και της Greek Marble Initiative. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Παύλος Κουγιουμτζής, Giorgie Cpajak, Γιάννης Μανικάτης, Θεώνη Καρακάντζου, Sherry Tipton κ.ά. Η επιμέλεια είναι του Πάρη Καπράλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη.

ΘΕΑΤΡΟ

Νεανική Σκηνή

Θεσσαλονίκη

Πρεμιέρα αύριο στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών για την παραγωγή της Νεανικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ρωμαίος και Ιουλιέτα on the road». Η μετάφραση-απόδοση είναι των Λευτέρη Παπαδόπουλου και Ράιας Μουζενίδου, η διασκευή και σκηνοθεσία του Στέλιου Χατζηαδαμίδη. Παίζουν οι Ηλέκτρα Καρτάνου, Τάσος Παπαδόπουλος, Κώστας Γεράρδος κ.ά. Εναρξη 11 π.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Roadtrip

Θεσσαλονίκη

Για λίγες μέρες παρουσιάζεται η παράσταση on the road «Roadtrip» του Στούντιο Κινητήρας στη Θεσσαλονίκη (8-11/10). Η σκηνοθεσία είναι της Βιολέτας Γύρα. Μέσα σε τέσσερα αυτοκίνητα εν κινήσει, ηθοποιοί-οδηγοί και θεατές-συνεπιβάτες γίνονται «ένα». Σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασ. Γεωργίου 1, τηλ. 6949679113).

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφία

Δελφοί

Εγκαίνια την Παρασκευή (9/10) για την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Θεοδωρόπουλου «Τα στοιχεία που αδρανούν» στο Μουσείο Δελφικών Εορτών Αγγελου και Εύας Σικελιανού στους Δελφούς. Η έκθεση είναι παραγωγή του The Symptom Projects. Οι φωτογραφίες του Γιάννη Θεοδωρόπουλου παρεμβαίνουν στη μόνιμη έκθεση του μουσείου με στόχο να τις φωτίσουν. Διάρκεια έως τις 25/10.

ΕΚΘΕΣΗ

Νίκος Δραγούμης

Θεσσαλονίκη

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται έως τις 29 Νοεμβρίου η έκθεση «Νίκος Δραγούμης ο ζωγράφος 1874-1933» που διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 295170.

ΕΚΘΕΣΗ

Γκαλερί Citronne

Πόρος

Εως τις 18 του μήνα παρουσιάζεται στην Γκαλερί Citronne στον Πόρο η έκθεση του Κώστα Παπανικολάου «Φούγκα VI, Αστικό Τοπίο: Εντός και Εκτός», ένα έργο που εκτείνεται σε 16 μέτρα μήκος και αναλύεται σε επιμέρους σκηνές. Η επιμέλεια είναι της Τατιάνας Σπινάρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή