Ματιές στον κόσμο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η λατρεία της Νεφερτίτης

Στο Neues Museum του Βερολίνου, μπορεί κανείς να θαυμάσει το περίφημο μπούστο της Νεφερτίτης, που είναι από τα πιο προβεβλημένα έργα τέχνης του μουσείου. Γι’ αυτό και έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη παράδοση δημιουργίας πιστών αντιγράφων που προωθούνται στο πωλητήριο του μουσείου. Η παραγωγή μιας νέας ρεπλίκας από τα εργαστήρια του μουσείου έγινε αντικείμενο συνέντευξης Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο διευθυντής των Εθνικών Μουσείων του Βερολίνου, Michael Eissenhauer, έδωσε τις λεπτομέρειες. Το εργαστήριο παραγωγής αντιγράφων με ζωγράφους-γλύπτες μπορεί να παράγει 10-20 ρεπλίκες τον χρόνο, κατασκευασμένες από πωρόλιθο και γύψο όπως και το πρωτότυπο. Η υψηλή καλλιτεχνική αξία των αντιγράφων, με χειρωνακτική εργασία –όπως φαίνεται και στη φωτογραφία– αντικατοπτρίζεται και στην τιμή τους. Κάθε αντίγραφο στο πωλητήριο του μουσείου θα κοστίζει 8.900 ευρώ. Είναι μια άλλου είδους επένδυση.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Τομ Τζόουνς

Στις 24 Νοεμβρίου κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Τομ Τζόουνς με τίτλο «Over the Top and Back: The Autobiography» με 432 σελίδες. Ο 75χρονος Tομ Τζόουνς, με τη μεγάλη καριέρα που άρχισε το 1964 και με τον τίτλο του σερ από το 2006, αποκαλύπτει την άνοδό του προερχόμενος από μια οικογένεια Ουαλλών μεταλλωρύχων. Οι προπωλήσεις είναι σε υψηλό επίπεδο.

ΠΑΡΙΣΙ

Rihanna

Mε φόντο τους κήπους του Λούβρου, η Rihanna φωτογραφήθηκε για τη νέα κολεξιόν του οίκου Dior για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2016. Οι φωτογραφίες της, που την αποκαλύπτουν υπέρκομψη και ελαφρώς κόντρα στην εικόνα της, επαινέθηκαν τόσο για το styling όσο και την ευχάριστη αρμονία των παστέλ αποχρώσεων. Yπήρχε ήδη το προηγούμενο με την αντίστοιχη φωτογράφισή της στις Βερσαλλίες.

ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ

Masami Nagasawa

Σε στοχαστική διάθεση συνέλαβε ο φακός την 28χρονη Γιαπωνέζα ηθοποιό Masami Nagasawa, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Our Little Sister» που προβλήθηκε στο 20ό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μπουσάν στη Νότιο Κορέα. Η Nagasawa υποδύεται μία εκ των τριών αδελφών στην ταινία του Hirokazu Koreeda, που βασίζεται σε γνωστό γιαπωνέζικο μάνγκα.

ΤΟΡΙΝΟ

Σαν να ζεις στον 18ο αιώνα

Το παλάτσο στη Venaria Reale, στα περίχωρα του Τορίνο, είναι ένα ανάκτορο του οίκου της Σαβοΐας, χτισμένο το 1675. Εκεί, ανακαλώντας την αίγλη περασμένων εποχών, έγινε η αναπαράσταση μιας βραδιάς του 18ου αιώνα με πιστή αναπαράσταση σκηνικού, κοστουμιών, ατμόσφαιρας και τελετουργίας. Είναι το καθιερωμένο γεγονός της Nuit Royale, ενός θεαματικού χορού με όλη τη μεγαλοπρέπεια του 18ου αιώνα που πολλοί θαυμάζουν για την εκλεπτυσμένη αισθητική του και τη φαντασμαγορική μόδα, πριν από τη μαζική ανάπτυξη του αστικού πολιτισμού τον επόμενο αιώνα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σίντι Κρόφορντ

Η σειρά φωτογραφιών που προβάλλουν το νέο λουκ της Σίντι Κρόφορντ οργανώθηκε για την προώθηση του νέου βιβλίου της με τίτλο «Becoming», που μόλις κυκλοφόρησε. Eίναι ήδη 49 χρόνων, αλλά η ωριμότητα δείχνει ότι της ταιριάζει. Στο βιβλίο της, η Σίντι Κρόφορντ έχει κάνει τη ζωή της ένα φωτογραφικό χρονικό. Εξαιρετική συνταγή για να αρέσει σε πολλούς, αλλά και να είναι κοντά στην εικόνα μέσα από την οποία αγαπήθηκε πολύ. Το «Βecoming» είναι το λεύκωμα μιας ενηλικίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή