Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Villa Salvatore

Θεσσαλονίκη

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου (Π.Π. Γερμανού 5) παρουσιάζει από αυτήν την Παρασκευή την έκθεση με τίτλο Villa Salvatore των Μαριάννο Καπουράνη και Ντένι Καπουράνη. Oι επισκέπτες μπαίνουν σε ένα χώρο που θυμίζει μεθεόρτια ενός πάρτι στην έπαυλη ενός Ευρωπαίου αρχαιοκαπήλου στη Βραζιλία του ’50. Oι καλεσμένοι έχουν φύγει, αλλά τα έργα που κοσμούν το σπίτι κλέβουν την παράσταση.

ΘΕΑΤΡΟ

Νεανική Σκηνή

Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών η παραγωγή της Νεανικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ρωμαίος και Ιουλιέτα on the road». Η μετάφραση-απόδοση είναι των Λευτέρη Παπαδόπουλου και Ράιας Μουζενίδου, η διασκευή και σκηνοθεσία του Στέλιου Χατζηαδαμίδη. Παίζουν οι Ηλέκτρα Καρτάνου, Τάσος Παπαδόπουλος, Κώστας Γεράρδος κ.ά.

EΡΓΑΣΤΗΡΙ

Μουσική & Αυτισμός

Κιλκίς

Εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο Κυριακή, σε διοργάνωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ θα δοθεί και βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, Τέρμα Σαλαμίνος.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Ρομπέν των Δασών

Θεσσαλονίκη

Πρεμιέρα σήμερα για τον κουκλοθίασο REDICOLO, που παρουσιάζει την παράσταση «Ρομπέν των Δασών – η αληθινή ιστορία» με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, στον Πολυχώρο ΕΝΩ (Ερμού 11 και Δραγούμη γωνία). Είναι για παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα και από ενήλικες. Κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ακου να δεις ψευδαίσθηση»

Θεσσαλονίκη

Τέσσερις νέοι ηθοποιοί εξιστορούν τις σχέσεις δύο παντρεμένων ζευγαριών. Αναζητούν την αληθινή και αιώνια αγάπη, περνώντας μέσα από αλλεπάλληλες αντιθέσεις. Στο BlackBox (Bασ. Ολγας 65) αυτή τη Δευτέρα και Τρίτη. Σκηνοθεσία – διασκευή – δραματολογική επεξεργασία – σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί: Κωνσταντίνος Λιάρος.

ΜΙΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βίος και έργο ενός ζεύγους της τέχνης

Σε ένα ζευγάρι στη ζωή και την τέχνη αφιερώνει δύο εκθέσεις το ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη, με εξαιρετικά άγνωστα έργα και των δύο. Η έκθεση «Νίκος Δραγούμης. Ο ζωγράφος. 1874-1933» που είδαμε στην Αθήνα συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Βίλα Καπαντζή – Βασ. Ολγας 108) έως τις 29 Νοεμβρίου.

Η έκθεση «Lydia Borzek. Μια Ρωσίδα ζωγράφος. Από το Παρίσι στην Ελλάδα», αφιερωμένη στη συμβία του Νίκου Δραγούμη, παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11), μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2015.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Ενα τολμηρό έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περασμένη άνοιξη με τη «Βασίλισσα της ομορφιάς», η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» ανοίγει απόψε τη σεζόν του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» παρουσιάζοντας ξανά το τολμηρό έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα, για δώδεκα μόνο παραστάσεις, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.Το έργο σκηνοθέτησε η Χριστίνα Χατζηβασιλείου. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σοφία Βούλγαρη, Γιώργος Δημητριάδης, Κωστής Ραμπαβίλας και Εφη Σταμούλη.

MYRO GALLERY

Μάρμαρο και χρώμα από Ελληνες και ξένους

Στην αίθουσα τέχνης Myro Gallery στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται η έκθεση γλυπτικής, ζωγραφικής και χαρακτικής κορυφαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών «Σε Μάρμαρο & Χρώμα». Πρόκειται για μια συνεργασία της Myro Antiques House και της Greek Marble Initiative. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Παύλος Κουγιουμτζής, Giorgie Cpajak, Γιάννης Μανικάτης, Θεώνη Καρακάντζου, Sherry Tipton κ.ά. Η επιμέλεια είναι του Πάρη Καπράλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη.

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΥΛΑΙΑ»

Ανατρεπτική κωμωδία θεάτρου μέσα σε θέατρο

To θεατρικό έργο «Απόψε στο Στράτφορντ» της Μάρας Γαβριηλίδου παρουσιάζεται από αυτήν την εβδομαδα κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Αυλαία» (πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη). Οι NoVanTheatreGroup παρουσιάζουν μια ανατρεπτική κωμωδία θεάτρου μέσα στο θέατρο, ιχνηλατώντας τα πρώτα συγγραφικά βήματα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ και φωτίζοντας τα λεγόμενα «σκοτεινά χρόνια» της ζωής του. Σε σκηνοθεσία Λένας Πετροπούλου.

Παίζουν: Γεώργιος Δερνίκας, Πέτρος Μαλιάρας, Μαρία Παπαγιαννάκη, Βασίλης Κανελλόπουλος, Λένια Κοκκίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή