Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

«Το Ακρωτήρι στη Βλυχάδα»

Σαντορίνη

Ημερίδα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του ανασκαφικού έργου και της λειτουργίας των εργαστηρίων συντήρησης στο Ακρωτήρι πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή, στον χώρο του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης, στην παραλία της Βλυχάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλία του διευθυντή των ανασκαφών Χρίστου Ντούμα και συναυλία. Από τις 4 μ.μ.

EIKAΣΤΙΚΑ

The Symptom Projects

Αμφισσα

Στο πλαίσιο της έκτης έκδοσης του καλλιτεχνικού εγχειρήματος The Symptom Projects, η ομαδική έκθεση «Παρυφές και μεθόριοι» σε επιμέλεια Ευαγγελίας Λεδάκη φιλοξενείται στο Παλαιό Νοσοκομείο Αμφισσας και Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών έως τις 25 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν οι Νίκος Αρβανίτης, Κωστής Βελώνης, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου (φωτ.) Κώστας Χριστόπουλος κ.ά.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Mew Lab

Κέρκυρα

Ενα αφιέρωμα στο λονδρέζικο ανεξάρτητο στούντιο animation Mew Lab, με προσκεκλημένους τους ιδρυτές του και σκηνοθέτες Kim Noce και Shaun Clark, περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του 5ου «Be there! Corfu Animation Festival», που πραγματοποιείται ώς τις 18 Οκτωβρίου στην πόλη της Κέρκυρας. Στις 7 μ.μ. στο «Πολύτεχνο».

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

«Το ρεμπέτικο»

Θεσσαλονίκη

Ο αρχαιολόγος και ξεναγός Τάσος Παπαδόπουλος μυεί το κοινό στην ιστορία του ρεμπέτικου στη Θεσσαλονίκη με μία περιήγηση από το Γεντί Κουλέ μέχρι τον μοναδικό μιναρέ της πόλης στη Ροτόντα. Συνάντηση αύριο στις 11 π.μ. στην είσοδο του Γεντί Κουλέ. Κρατήσεις στο τηλ. 2310-810226.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

MAYO

Δελφοί

Εκθεση 21 έργων του σουρεαλιστή ζωγράφου ΜΑΥΟ (Αντώνη Μαλλιαράκη), δωρεά της Lucilla Mussini-Bombieri, εγκαινιάζεται απόψε στις 7 μ.μ. στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

ΚΘΒΕ

Μια παιδική ιστορία αγάπης για τη φύση

Το έργο «Ο μυστικός κήπος» της Φράνσις Χόντγκσον Μπαρνέτ έχει επιλέξει για τη φετινή σεζόν η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μια αλληγορική ιστορία με κεντρικό θέμα την αγάπη για τη φύση, το μυθιστόρημα πρωτοδημοσιεύτηκε σε σειρές το φθινόπωρο του 1910 και παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές ώς τις μέρες μας, ενώ έχει χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ. Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, θεατρική προσαρμογή και μετάφραση της Μαριάννας Τόλη. Κάθε Κυριακή στις 11 π.μ.

ΛΑΜΙΑ

Μουσική και αυτισμός

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας μεταφέρεται από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου το εργαστήριο «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Το μουσικό εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος ηλικίας από 5 έως 11 ετών με τους γονείς τους και πραγματοποιείται από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών με υπεύθυνη τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με κρατήσεις στο τηλ. 22310-21.743 έως 20/10.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Patchwork για το δάσος

Φύλλα κεντημένα από γυναίκες της περιοχής Langhmani του Αφγανιστάν ενσωμάτωσαν στα πρωτότυπα έργα τους οι 60 Ευρωπαίες δημιουργοί, που συμμετέχουν στην έκθεση patchwork με τίτλο «Forest Forever» (Δάσος για πάντα). Η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην 20ή Ευρωπαϊκή Συνάντηση Patchwork, στη Γαλλία, και έκτοτε περιοδεύει σε ολόκληρη την Ευρώπη, εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί του «Φουγάρου» (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο), και θα διαρκέσει ώς τις 15 Νοεμβρίου. Τα έργα επιλέχθηκαν μεταξύ 158 συμμετοχών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ψύχωση» της Σάρα Κέιν

Υστερα από τρεις σεζόν στην Αθήνα, η παράσταση «Ψύχωση» της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή, μια παραγωγή του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών, μεταφέρεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο «Black Box» της Θεσσαλονίκης. Η νεαρή ηρωίδα του έργου, την οποία υποδύεται η Σίσσυ Δούτσιου, ζει αποκλεισμένη στο διαμέρισμά της σε μία σύγχρονη μητρόπολη και κάθε νύχτα σκέφτεται την αυτοκτονία. Παρασκευή και Σάββατο στις 11 μ.μ., Κυριακή στις 9 μ.μ. έως τις 25 Οκτωβρίου. Βασιλίσσης Ολγας 65 και Φλέμινγκ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή