Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Νέα παραγωγή

Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου «Ο Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη, παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Η Ελλάδα της κρίσης μέσα από τη συνάντηση δύο ανδρών, ενός χρηματιστή κι ενός άστεγου. Η σκηνοθεσία είναι του Περικλή Χούρσογλου, τα σκηνικά και κοστούμια του Δημήτρη Πολυχρονιάδη. Παίζουν οι Νίκος Γεωργάκης και Γιώργος Καύκας. Μονή Λαζαριστών, τηλ. 2315-200.200

ΒΙΒΛΙΟ

Ποιήματα

Αγρίνιο

Στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο στο Αγρίνιο παρουσιάζεται τη Δευτέρα (2/11) το βιβλίο του Μιχάλη Γκανά «Τ’ αγαπημένα. Ποιήματα και αφηγήματα άλλων» (εκδ. Μεταίχμιο). Στην εκδήλωση ο ποιητής θα μιλήσει για το κείμενα που τον συγκίνησαν, θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία. Ωρα έναρξης 8 μ.μ. Καζαντζή 25

ΟΠΕΡΑ

«Παλιάτσοι»

Αίγιο

Την ερχόμενη Παρασκευή στο Αίγιο (30/10) θα ταξιδέψει η Οπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για μια παράσταση των «Παλιάτσων» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Απόλλων. Η σκηνοθεσία είναι του Ισίδωρου Σιδέρη, τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Κατρανίτσα. Ερμηνεύουν οι Γιώργος Ζωγράφος, Φίλιππος Μοδινός, Σταμάτης Μπερής, Μαρία Κόκκα, Χάρης Ανδριανός, Πέτρος Σαλάτας κ.ά. Ωρα έναρξης 11.30 π.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης

ΘΕΑΤΡΟ

Για παιδιά

Πάτρα

Στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας το έργο «Μόμο: μια ιστορία για το χρόνο» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Η Μόμο, το παιδί με τη μεγάλη φαντασία και το χάρισμα να ακούει, καταφεύγει στα ερείπια ενός αρχαίου θεάτρου μιας μικρής πόλης με ανθρώπους που δίνουν αξία στα μικρά, σημαντικά πράγματα της ζωής. Η μουσική είναι του Γιώργου Δίπλα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Θάλειας Ιστικοπούλου.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ο «Ηχος του Μεταξιού»

ταξιδεύει

Ο «Ηχος του Μεταξιού», η μουσική παράσταση της γνωστής Κινέζας μουσικού του guzheng, Chang Jing, που παρουσιάστηκε στο «Τριανόν» στην Αθήνα, ταξιδεύει στη Σαντορίνη για μία παράσταση απόψε στο Οινοποιείο Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι (8 μ.μ.). Μαζί με την Chang Jing εμφανίζεται ο Κινέζος φλαουτίστας Zhang Di και το ελληνικό συγκρότημα αρχαίας ελληνικής λύρας Lyre’n Rhapsody. Η συναυλία διοργανώνεται από το Meet Culture, μια διεθνή εταιρεία με βάση την Αθήνα, που έχει σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεναγήσεις

για τη συντήρηση

Ειδικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διαδραστικής έκθεσης «Μάχη με τον Χρόνο», που θα διαρκέσουν έως τις 27 Μαρτίου 2016. Ξεναγήσεις θα γίνουν στα εργαστήρια συντήρησης, ενώ επιπλέον κάθε Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα υπάρχει συντηρητής του μουσείου ο οποίος θα βρίσκεται στη διάθεση των επισκεπτών για ερωτήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Haida, μια φυλή

Ινδιάνων

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Haida: Ζωή. Πνεύμα. Τέχνη» σε συνεργασία με την πρεσβεία του Καναδά, το Canadian Museum of History, το McCord Museum και το Haida Gwaii Museum. Η έκθεση έχει στόχο να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τη ζωή, το πνεύμα και την τέχνη των Haida, μιας αυτόχθονος φυλής Ινδιάνων που ζουν σε νησιά στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής του Καναδά, και περιλαμβάνει μια εξαιρετική συλλογή ιστορικών αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνικών έργων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ενας εμβληματικός

«Κομφούκιος»

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται την Τετάρτη (4/11) η παράσταση «Κομφούκιος» από το εμβληματικό China National Opera and Dance Drama Theater, στην πρώτη του εμφάνιση επί ευρωπαϊκού εδάφους εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για μια παράσταση χορού εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου διανοητή. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν τον σοφό κρατικό λειτουργό Κομφούκιο του οποίου η διοίκηση ήρθε αντιμέτωπη με την εχθρότητα των ευγενών. Την παράσταση στην Ελλάδα διοργανώνει η εταιρεία συναυλιών Φόρμιγξ. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή