Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Για παιδιά

Πάτρα

Στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» το έργο «Μόμο: μια ιστορία για τον χρόνο», σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Η Μόμο, το παιδί με τη μεγάλη φαντασία και το χάρισμα να ακούει, καταφεύγει στα ερείπια ενός αρχαίου θεάτρου μιας μικρής πόλης με ανθρώπους που δίνουν αξία στα μικρά, σημαντικά πράγματα της ζωής. Η μουσική είναι του Γιώργου Δίπλα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Θάλειας Ιστικοπούλου.

ΕΚΘΕΣΗ

Ινδιάνοι

Θεσσαλονίκη

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Haida: Ζωή. Πνεύμα. Τέχνη» σε συνεργασία με την πρεσβεία του Καναδά, το Canadian Museum of History, το McCord Museum και το Haida Gwaii Museum. Παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τη ζωή, το πνεύμα και την τέχνη των Haida, μιας αυτόχθονος φυλής Ινδιάνων που ζουν σε νησιά στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής του Καναδά, με μια εξαιρετική συλλογή ιστορικών αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνικών έργων.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μαθήματα Ιστορίας

Θεσσαλονίκη

Η παράσταση «Βγερού γλυκά Φανού» του Γιώργου Χατζόπουλου σε σκηνοθεσία Κορίνας Βασιλειάδου παρουσιάζεται ώς τα τέλη Νοεμβρίου στο θέατρο Αυλαία.

Μια σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα, η Αγγελική, μέσα από τη συγκλονιστική μαρτυρία της πρόγονής της, της Βγερούς, που επέζησε της σφαγής στη Χίο και της δουλείας στη Σμύρνη, προσπαθεί να συναρμολογήσει την κατακερματισμένη ταυτότητά της.

EIKAΣΤΙΚΑ

Οργανισμός ΝΕΟΝ

Θεσσαλονίκη

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ εγκαινιάζει απόψε την έκθεση «Flying over the Αbyss – Η υπέρβαση της αβύσσου» στο ΚΜΣΤ (Αποθήκη Β1, λιμάνι). Το αφιέρωμα αξιοποιεί ένα μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας μας, τον στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη, φέρνοντας το έργο του «Ασκητική» σε διάλογο με δημιουργίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης. Σε συνεπιμέλεια του ιστορικού τέχνης Δημήτρη Παλαιοκρασσά και της διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης Μαρίας Μαραγκού, η έκθεση ιχνηλατεί την πορεία του ανθρώπου από τη ζωή προς τον θάνατο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Μαλέβιτς και οι μαθητές του

Συνεχίζεται μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου η έκθεση «Ο Καζιμίρ Μαλέβιτς και οι μαθητές του. 100 χρόνια από το Μαύρο Τετράγωνο», στη Μονή Λαζαριστών, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Το αφιέρωμα μας ξαναγυρίζει στην ιστορία της τέχνης των αρχών του 20ού αιώνα στη Ρωσία με οδηγό προσχέδια, πίνακες και αρχειακό υλικό από τη συλλογή Κωστάκη. Αφορμή τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του «Μαύρου Τετραγώνου», του πιο εμβληματικού έργου της ρωσικής πρωτοπορίας και την εμφάνιση του κινήματος του σουπρεματισμού.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πρόσκληση σε φίλους από τον Φ. Δεληβοριά

Στο Downtown Live στη Λευκωσία της Κύπρου, εμφανίζεται την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Φοίβος Δεληβοριάς. Και καλεί τους φίλους και την ευρύτερη μουσική οικογένειά του σε ένα μοναδικό πάρτι «γενεθλίων».

Επειτα από 25 χρόνια μουσικής αυτοβιογραφίας, ο τραγουδοποιός, μαζί με τον πιστό του συνοδοιπόρο Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, ανακατεύει τις ιστορίες του και τις επιρροές του, ρεμιξάρει τις αναμνήσεις του και πειράζει τον ήχο του, ξανασυναντιέται με «Εκείνη» και με την… «Κική», αλλά παρουσιάζει και ολοκαίνουργια, ακυκλοφόρητα τραγούδια.

ΚΑΒΑΛΑ

Μια αυστηρή Αθηναία του 1930

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα, το έργο του Κώστα Σωτηρίου «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μια παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Πρωταγωνιστεί η Ελένη Ουζουνίδου, η οποία υποδύεται μια γυναίκα γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, με αυστηρά ήθη, που ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια περιήγηση στη διάσωση του χρόνου

Ειδικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διαδραστικής έκθεσης «Μάχη με τον χρόνο», που θα διαρκέσουν έως τις 27 Μαρτίου 2016. Ξεναγήσεις θα γίνουν στα εργαστήρια συντήρησης, ενώ επιπλέον κάθε Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα υπάρχει συντηρητής του μουσείου ο οποίος θα βρίσκεται στη διάθεση των επισκεπτών για ερωτήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή