Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Βραδιά αφιερωμένη στη βασίλισσα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Camilla Lackberg στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο. Αφορμή η πρόσφατη έκδοση της περιπέτειας «Ο θηριοδαμαστής». Ιπποκράτους 118, 7.30 μ.μ.

• Συνεχίζεται στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών ο πρώτος κύκλος ομιλιών με θέμα «Πολίτικες ιστορίες και εικόνες 15ος-20ός αιώνας». Θα μιλήσουν οι Σάββας Τσιλένης, Αλεξάνδρα Σφοίνη και Μιλτιάδης Δ. Πολυβίου. Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», Λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου 48.

• Στο θέατρο της Πάτρας παρουσιάζεται η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης «Η ζωή του Γαλιλαίου» του Μπρεχτ σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου, ο οποίος πρωταγωνιστεί. Μαζί του οι Πέτρα Μαυρίδη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Μάρκου κ.ά.

• Εγκαίνια του εκδοτικού προγράμματος της documenta 14 με την κυκλοφορία του South as a State of Mind σε μια εκδήλωση με ομιλίες, αναγνώσεις, συζήτηση. Συμμετέχουν οι Μαρίνα Φωκίδη, Quinn Latimer, Adam Szymczyk. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στις 8 μ.μ. Πανεπιστημίου 32

• Στη Νεανική Σκηνή του θεάτρου Ιλίσια κάθε Δευτέρα και Τρίτη η παράσταση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τίτλο «Αγαπητέ κυρ Αλέξανδρε…» από την ομάδα «μαγικές σβούρες». Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Αδάμη, η μουσική του Χρήστου Θηβαίου. Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 210-98.53.609.

• Ξεκίνησαν στο θέατρο Πειραιώς 131 οι παραστάσεις του «80’s the musical» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Κρατήσεις στο τηλ. 211-10.00.365.

• Εναρξη του εργαστηρίου οπτικού γραμματισμού «Μαθαίνω να βλέπω» με τον εικαστικό καλλιτέχνη Μιχάλη Καλλιμόπουλο στο Bios. Κάθε Τρίτη (7.30 – 10.30 μ.μ.) για έξι συναντήσεις. Πειραιώς 84, τηλ. 210-34.25.335.

• Στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζεται αύριο το βιβλίο της Γερμανοεβραίας δημοσιογράφου Charlotte Beradt «Τα όνειρα στο Τρίτο Ράιχ» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Αγρα. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Εναρξη στις 7 μ.μ. Ομήρου 14-16.

• Πρεμιέρα αύριο στο θέατρο Μπιπ για την παράσταση «Ανθρωποι και κότες» του Βασίλη Καλλή. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή