Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ανοιχτή συζήτηση του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Πασκάλ Μπρυκνέρ με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Νεοφύτου Δούκα 4.

• Δημόσια συζήτηση με θέμα «Οι μετακινήσεις, η Ευρώπη/Η Ευρώπη σε μετακίνηση» στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Θα μιλήσουν οι Stephan Willinger, Christa Reicher, Κωνσταντίνος Μωραΐτης και Θωμάς Μαλούτας. Συντονίζει ο Σπύρος Μοσκόβου. Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Ομήρου 14-16.

• Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Νανόπουλου «Στον τρίτο βράχο από τον ήλιο. Μια ζωή, η επιστήμη και άλλα παράλληλα σύμπαντα» (εκδ. Πατάκη) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Θα μιλήσουν οι Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Ευγένιος Τριβιζάς και Παύλος Τσίμας. Εναρξη 7 μ.μ. Λεωφόρος Συγγρού 107-109.

• Στον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη είναι αφιερωμένη η τέταρτη εκδήλωση του 14ου Κύκλου «Ποίηση: Λόγος και Τέχνη 2015-2016» που διοργανώνει το Ιδρυμα «Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης». Ο ποιητής Κώστας Κουτσουρέλης θα παρουσιάσει τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και θα ανθολογήσει το έργο του. Στο σπίτι του Τάκη Σινόπουλου. Τάκη Σινόπουλου 22, Περισσός, στις 8 μ.μ.

• Εναρξη του 12ου Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών («Παράθυρα στον πλανήτη») στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με την ταινία «Trashed» της Candita Brady. Ωρα έναρξης 6.30 μ.μ. Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός.

• Συνάντηση στο Καφέ Αλικο με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη «Φτου ξελευτερία για όλους!». Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή.

• Νέα παράσταση stand up comedy παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο «Χυτήριο» το ComedyRevolution. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός.

• Βραδιά λόγου και μουσικής αύριο στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με την προβολή «Ηχόραμα. Ιόνιο, Πορεία Δυτικά». Συμμετέχουν ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς, ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος και το μουσικό σχήμα Vibrato της Πολυφωνικής Πατρών. Ωρα έναρξης της πρώτης προβολής στις 7 μ.μ. Αμφιθέατρο Κέντρου Γαία, Οθωνος 100, Κηφισιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή