Προτάσεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ

Οι εκφάνσεις του λαϊκισμού

Από τις έξι το απόγευμα, σήμερα και αύριο, κοινωνιολόγοι, ιστορικοί, πολιτικοί αναλυτές και άνθρωποι του πολιτισμού, θα βρεθούν στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) για το Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη με θέμα «Λαϊκισμός: στην ιστορία, την τέχνη, την πολιτική»· ένα φαινόμενο που διαβρώνει τον καθημερινό και τον δημόσιο λόγο. Ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης προεδρεύει στην πρώτη συνεδρία σήμερα το απόγευμα, ενώ αύριο σειρά έχει η καθηγήτρια Χριστίνα Αγριαντώνη.

Ο. Σ.

GAZARTE

Μάνος Χατζιδάκις με τζαζ αισθητική

Ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής μαζί με τέσσερις ακόμα εξαιρετικούς τζαζ μουσικούς (Τάκης Πατερέλης στο άλτο σαξόφωνο, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα, Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης στα ντραμς και Γιώργος Γεωργιάδης στο μπάσο) έρχονται στη σκηνή του Gazarte για μια ξεχωριστή συναυλία. Εκεί θα ανακαλύψουν ξανά και θα αποδώσουν σε τζαζ ύφος, διατηρώντας ακέραια την αισθητική τους ποιότητα, τα αριστουργήματα του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, του πιο κοσμοπολίτη Ελληνα συνθέτη. Στις 9 μ.μ., Βουτάδων 32-34. Εισοδος 6 ευρώ.

Αιμ. Χ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή