Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Μυστικός Κήπος»

Θεσσαλονίκη

Στην Παιδική Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται «Ο μυστικός κήπος» της Φράνσις Μπαρνέτ Χόντγκσον σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Τόλη. Με τους Μαριάννα Αβραμάκη, Ελευθερία Αγγελίτσα, Ελένη Θυμιοπούλου, Στεφανία Ζώρα κ.ά. Κάθε Κυριακή στις 11 π.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

Αρχαιολογικό Μουσείο

Πάτρα

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση «Η των Πατρέων σε πόλις. Η Πάτρα του Αποστόλου Ανδρέα από την έλευσή του έως την επιστροφή της κάρας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Την έκθεση, πρώτη αρχαιολογική στο μουσείο από την έναρξη της λειτουργίας του διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Ιερά Μητρόπολις Πατρών. Διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 38-40, είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

Πλάτωνας

Θεσσαλονίκη

Στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά παρουσιάζεται την Τετάρτη (25/11) το έργο «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Πρόκειται για την αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην αρχαία ελληνική γλώσσα, με υπέρτιτλους και στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Γονείς και παιδιά

Βόλος

Με αφορμή την κυκλοφορία του ημερολογίου 365 ημέρες γονιός (εκδ. Καστανιώτη) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συγγραφέα-ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου την ερχόμενη Παρασκευή (27/11) στα Public του Βόλου (7 μ.μ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιβλίο

Δράμα

Παρουσίαση του βιβλίου του Naoki Higashida «Γιατί χοροπηδώ. Ενα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού» (εκδ. Μεταίχμιο) την ερχόμενη Τετάρτη (25/11) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας. Θα μιλήσει η Ολυμπία Σαραφοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «Αλκυόνη». Συντονίζει η ψυχολόγος Γωγώ Καραγιάννη. Εναρξη στις 5 μ.μ.

ΚΟΖΑΝΗ

«Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ»

Στην Αίθουσα Τέχνης-Πάρκο Αγίου Δημητρίου Κοζάνης παρουσιάζεται έως τις 11 Δεκεμβρίου το έργο για παιδιά «Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ» του Ντέιβιντ Γκρέιγκ, συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και του θεάτρου «Πόρτα». Η μετάφραση είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, η δραματουργική επιμέλεια του Θωμά Μοσχόπουλου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αννα Μιχελή, τη μουσική ο Κορνήλιος Σελαμσής, τα σκηνικά η Ευαγγελία Θεριανού, τα κοστούμια η Κλαιρ Μπρέσγουελ. Με τους Ρομπέρτα Βέγκα, Τάσο Δημητρόπουλο, Δαυίδ Μαλτέζε, Μιχάλη Μιχαλακίδη κ.ά.

ΧΑΝΙΑ

Μετανάστες και Ευρώπη

Το επίκαιρο και μαχητικό θεατρικό έργο του Αντερς Λουστγκάρτεν «Λαμπεντούζα» θα παρουσιάσει η Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη στο θέατρο Κυδώνια στα Χανιά της Κρήτης. Το έργο γραμμένο μέσα στο 2015 ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Κιούση, η σκηνοθεσία του Μιχάλη Βιρβιδάκη, ο οποίος και πρωταγωνιστεί με την Κατερίνα Καμίλ. Θέμα του έργου, το φαινόμενο της μετανάστευσης στις μέρες μας και η αντιμετώπισή του από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα σκηνικά είναι της Ξανθής Κοντού. Υψηλαντών 12, Χανιά, τηλ. 28210-92.395.

ΠΑΤΡΑ

Εκθεση ζωγραφικής του Απ. Φλέγκα

Η τρίτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Απόστολου Φλέγκα με τίτλο «Προσωπογραφίες» παρουσιάζεται στο Πολύεδρο της Πάτρας έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο Απόστολος Φλέγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και σπούδασε στην ΑΣΚΤ, στα εργαστήρια των Τ. Πατρασκίδη και Χρ. Μπότσογλου. Από το 2001 ζει στη Ναύπακτο και παράλληλα με τη ζωγραφική εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος του ΥΠΠΕΘ. Εχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε τέσσερις ομαδικές. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 9 π.μ. – 4 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 9 π.μ. – 9 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρουσίαση βιβλίου του Σπύρου Γιανναρά

Το νέο βιβλίο του Σπύρου Γιανναρά «Ο βασιλιάς έρχεται όποτε του καπνίσει», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγρα, παρουσιάζεται την Πέμπτη (26/11) στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 11, ώρα έναρξης 7 μ.μ.). Θα μιλήσουν οι Θωμάς Κοροβίνης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο συγγραφέας. Ο έρωτας έρχεται όποτε του καπνίσει, αλλά από μόνος του δεν φτάνει για να στεριώσει σχέση. Για την ξαφνική έκλαμψη που φωτίζει την ύπαρξή μας μιλάει στο νέο του βιβλίο ο Σπύρος Γιανναράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή