Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TEXNH

«Τώρα», ομαδική έκθεση

Τρίκαλα

Τη Δευτέρα εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Alma μια ομαδική έκθεση. Συμμετέχουν οι Μαρία Λύμπουρα, Μάρω Θεοδώρου, Μάριον Ιγγλέση, Χρύσα Δουργουνάκη, Ζωή Θεοδώρου, Βενέτα Αδαμίδη, Φίλιππος Βασιλείου, Γιώργος Βαβάτσης, Ιωσηφίνα Κοσμά, Λιάνα Παπαλέξη, Κώστας Καρακίτσος και Γιώργος Ποντίκης. Τίτλος της «Τώρα». Κοινό σημείο αναφοράς αρχικά ήταν η δουλειά που έκανε ο καθένας με τον πηλό.

EIKΑΣΤΙΚΑ

Βούλα Μασούρα

Θεσσαλονίκη

Μόλις εγκαινιάστηκε στο Τελλόγλειο η έκθεση «Η Βούλα Μασούρα και ο κόσμος της». Εργα textile art, «χωροϋφαντικής», όπου υφαντική και φύση, γήινα, ταπεινά και καθημερινά υλικά, σχοινιά, φυτικές ίνες, βαμβάκι, ξεραμένα φύλλα, φλοιός δένδρων κ.ά. μετατρέπονται σε υψηλής αισθητικής και σπάνιας τεχνικής αρτιότητας εικαστική εικόνα. Μέσα από εσωτερική φιλοσοφημένη αναζήτηση, η καλλιτέχνις αφήνεται να την παρασύρει η μαγεία των υλικών με τις ποιότητες και τις υφές τους, την αντοχή ή τη φθορά τους στον χρόνο, όλα μέρος της εικαστικής δημιουργίας.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Stephen Antonakos

Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά σειρά 67 τυπωμάτων του γνωστού Ελληνοαμερικανού εικαστικού Stephen Antonakos, στην έκθεση «Στήβεν Αντωνάκος-Τυπώματα», που θα διαρκέσει έως τις 27 Φεβρουαρίου 2016 στη Μονή Λαζαριστών. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί δωρεά του καλλιτέχνη προς το ΚΜΣΤ το 2012.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ο πλούτος της Πάτρας

Πάτρα

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση «Η των Πατρέων σε πόλις. Η Πάτρα του Αποστόλου Ανδρέα από την έλευσή του έως την επιστροφή της κάρας», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Την έκθεση διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Ιερά Μητρόπολις Πατρών. Διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 38-40, είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

«Μυστικός κήπος»

Θεσσαλονίκη

Στην Παιδική Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται «Ο μυστικός κήπος» της Φράνσις Μπαρνέτ Χόντγκσον σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Τόλη. Κάθε Κυριακή στις 11 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γεύση και ιστορία των Εβραίων

Στον Εβραϊκό Περίπατο από το Thessaloniki Walking Tours οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν, αύριο Κυριακή, πώς συνδέεται η γεύση και η Ιστορία: στη Συναγωγή των Μοναστηριωτών, της μοναδικής προπολεμικής συναγωγής της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε τόπους και αγορές με την εβραϊκή παρουσία στην πόλη. Ταυτόχρονα θα ανακαλύψουν την αίσθηση της σεφαραδίτικης κουζίνας, μια μαγειρική παράδοση ανάλαφρη, με κομψή τεχνική, απλά υλικά και ποικίλες επιρροές. Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο. Στις 10 π.μ. στη Συναγωγή Μοναστηριωτών (Συγγρού 35). Κόστος 15 ευρώ. Τηλ. 6978-186.900.

ΠΥΡΓΟΣ

Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, που ξεκινάει σήμερα στον Πύργο, διαγωνίζονται 68 ταινίες για παιδιά και νέους από 45 χώρες, που καταπιάνονται με ζητήματα όπως: οικογενειακές σχέσεις, θάνατος, φιλία, φυσικό και σχολικό περιβάλλον, παγκοσμιοποίηση, οικολογία και ανοχή στη διαφορετικότητα.

Για μια εβδομάδα, στην πιο χαρούμενη κινηματογραφική γιορτή της Ελλάδας, ο Πύργος μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο κινηματογραφικό εργαστήρι, με τα παιδιά να έχουν την τιμητική τους, μέσα από μια διαφορετική εμπειρία.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Γιορτή για τα 100 χρόνια του «Κύκνου»

Βιομηχανία που συνδέεται όχι μόνο με την οικονομία του Ναυπλίου αλλά και με την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, η «Kyknos», με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της ντομάτας, γιορτάζει τα 100 της χρόνια. Μία μεγάλη έκθεση συνεχίζεται στο Ναύπλιο, στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα (Σοφρώνη και Βασ. Αλεξάνδρου 1, τηλ. 27520-28.379 και 27520-28.947). Η οργάνωση είναι του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου». Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί ώς τις 31 Δεκεμβρίου.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Μέρες Ραδιοφώνου», να ρετρό φεστιβάλ

Οι «Μέρες Ραδιοφώνου» επιστρέφουν στην Καρδίτσα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παυσίλυπο. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ ρετρό με κύριο θεματικό άξονα το α΄ μισό του 20ού αιώνα, που αγκαλιάζει όλες τις τέχνες, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί το μοναδικό στο είδος του. Στο μουσικό του τμήμα εμφανίζεται σήμερα ο μαέστρος Δαυίδ Ναχμίας με την Αναστασία Σπύρου, την Ελενα Γκατζά και τη Ζέτα Ξαφάκη σε παλιά ελαφρά τραγούδια και την Κυριακή θα δούμε τον Αδάμ Τσαρούχη και τον Μάνο Αθανασιάδη σε πρόγραμμα jazz & retro.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή