Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Black Box

Θεσσαλονίκη

«Τα παπούτσια του βαρύτονου», που σκηνοθετούν ο Δημήτρης Σωτηρίου και ο Δημήτρης Μπασλάμ, παρουσιάζονται στη σκηνή του Blackbox Θεσσαλονίκης έως τα τέλη του μήνα. Επί σκηνής δύο περφόρμερ, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης, αφηγούνται την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά και ενηλίκους. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Βασ. Ολγας 65 και Φλέμινγκ 2, τηλ. 2310-829.254.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νέος δίσκος

Καβάλα

Τη νέα παράσταση και παράλληλα τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Τελευταίος εαυτός» παρουσιάζουν η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης την Τρίτη (15/12) στον δημοτικό κινηματογράφο «Οσκαρ» της Καβάλας. Εκτός από τα τραγούδια του δίσκου (στίχοι του Οδυσσέα Ιωάννου) θα ερμηνεύσουν και τραγούδια από το σύνολο της προσωπικής τους δισκογραφίας.  Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Φιλελλήνων 16.

ΘΕΑΤΡΟ

Βρικόλακες

Κοζάνη

Στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για λίγες ακόμη βραδιές, απόψε, αύριο και τη Δευτέρα οι «Βρικόλακες» του Ιψεν σε απόδοση και σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Με τους Σοφία Αντωνίου, Γιώργο Φράγκογλου κ.ά. Εναρξη 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη

Η έκθεση του Αρι Γεωργίου «Ωτο-μπιο-γκραφί» («Αυτοκίνητα ενός ανήλικου φαντασιακού. Φωτογραφίες 1968-2015») παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Βίλα Καπαντζή, Βασ. Ολγας 108.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιβλίο

Σέρρες

Στο Public Σερρών παρουσιάζεται τη Δευτέρα (14/12) το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Τα παλιά ασήμια» της Μαίρης Κόντζογλου (εκδ. Μεταίχμιο). Για το μυθιστόρημα με τίτλο «Πέρα από τα παλιά ασήμια», θα μιλήσει ο συγγραφέας Βασίλης Ι. Τζανακάρης, ενώ η Μαίρη Κόντζογλου θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων. Εναρξη στις 7 μ.μ. Τσαλοπούλου 9, Σέρρες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πολυτάραχη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου

Την Παρασκευή (18/12) έχει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε», παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η σκηνοθεσία είναι της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Λίγες ώρες πριν από την επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια μιλάει για την πολυτάραχη ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, την αναχώρηση για την Αθήνα, τη συνεργασία με τον Τσιτσάνη. Στον ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου η Εφη Σταμούλη. Μονή Λαζαριστών, τηλ. 2315-200.200.

ΤΗΝΟΣ

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα έθιμα

Εορταστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά διοργανώνει σήμερα το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην Τήνο. Γνωριμία με τις παραδόσεις και τα έθιμα του Δωδεκαημέρου μέσα από αφηγήσεις λογοτεχνικών έργων, διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, ζωγραφιές, κατασκευές, μουσική και τραγούδια. Τα εργαστήρια απευθύνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, συνεχίζεται το σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας κάθε Παρασκευή με εκπαιδευτή τον Αθανάσιο Σκουλουδάκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκθεση με έργα του Κωστή Γεωργίου

Εως την 1η Φεβρουαρίου 2016 θα διαρκέσει η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου, που διοργανώνει στο Hyatt Regency Thessaloniki Hotel η αίθουσα τέχνης Myro Antiques House. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της ζωγραφικής του Κωστή Γεωργίου είναι ο εξπρεσιονισμός της, που δεν παραδίδεται στο χρώμα όπως και η δυαρχία σχεδίου και χρώματος. Στο πλαίσιο των δράσεων στο Hyatt Regency Thessaloniki που θα συνεχιστούν, εντάσσονται εκθέσεις καλλιτεχνών που συνεργάζονται με τη Myro Gallery και την Greek Marble Initiative.

ΠΑΤΡΑ

Μια αναδρομή στην ιστορία της πόλης

Η περιοδική έκθεση «Η των Πατρέων σε Πόλις. Η Πάτρα του Αποστόλου Ανδρέα από την έλευσή του έως την επιστροφή της κάρας» που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα (31/12). Η έκθεση σκιαγραφεί την ιστορία της Πάτρας από την εποχή που έζησε εκεί ο Απόστολος Ανδρέας μέχρι την επιστροφή των λειψάνων του μαρτυρίου του. Συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή