H Γερμανική Σχολή Αθηνών σας προσκαλεί στην Ημέρα Πληροφόρησης

H Γερμανική Σχολή Αθηνών σας προσκαλεί στην Ημέρα Πληροφόρησης

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών, το μοναδικό επίσημο σχολείο του γερμανικού κράτους στην Αθήνα, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και φίλους της Σχολής το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 από 12.00ꞌ έως 16.00ꞌ στην ετήσια Ημέρα Πληροφόρησης.

Επισκεφθείτε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι και ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα πλεονεκτήματα φοίτησης του παιδιού σας σε ένα από τα παλαιότερα και πιο επιτυχημένα ξενόγλωσσα σχολεία της Αθήνας.

H Γερμανική Σχολή Αθηνών σας προσκαλεί στην Ημέρα Πληροφόρησης-1

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών που αποτελείται από Νηπιαγωγείο με προνηπιακό και νηπιακό τμήμα (από 3 ετών), τετρατάξιο Δημοτικό (τάξεις 1-4) και οκτατάξιο Γυμνάσιο (τάξεις 5-12), είναι ένα σχολείο συνάντησης με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Γερμανούς, Έλληνες, Αυστριακούς και Ελβετούς εκπαιδευτικούς. Στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου, το οποίο επιτρέπει την άμεση και χωρίς εξετάσεις πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα προσφέρει εντατική προετοιμασία για επιτυχή συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΑΕΙ στην Ελλάδα.

Την Ημέρα Πληροφόρησης στις 16 Ιανουαρίου 2016 σας περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα, για να σας μεταφέρει μια ζωντανή εικόνα της σχολικής καθημερινότητας:

– «Περίπτερα πληροφόρησης» στο φουαγιέ, στα οποία παρουσιάζονται όλα τα τμήματα της Σχολής με ιδιαίτερη έμφαση στη δομή της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

– Παρουσίαση των πολυάριθμων επιλογών και πολυπληθών εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων της Σχολής, μέσα από τις οποίες καλλιεργούνται η φιλομάθεια, το ομαδικό πνεύμα, η υπευθυνότητα και οι ατομικές δεξιότητες του κάθε μαθητή, όπως  MUN (Model United Nations), Summer Camp, DSA Running-Team, όμιλοι εργασίας, αθλητικές διοργανώσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (θεατρικές ομάδες, ορχήστρα, χορωδία, κλπ), δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, προσφύγων κλπ.

– Ξεναγήσεις στους χώρους της Σχολής, στο νέο Νηπιαγωγείο και στο νέο Δημοτικό, καθώς και επίσκεψη στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στη Βιβλιοθήκη και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

– Πειράματα στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών.

– Έκθεση Καλλιτεχνικών με έργα μαθητών.

– Μουσική και χορός.

– Ποικίλες μορφές ενεργούς και υπεύθυνης συμβολής των μαθητών στη σχολική ζωή μέσω του «μαθητικού κοινοβουλίου».

H Γερμανική Σχολή Αθηνών σας προσκαλεί στην Ημέρα Πληροφόρησης-2

Η Διεύθυνση της Σχολής και το διδακτικό προσωπικό θα είναι φυσικά διαθέσιμοι για παροχή πληροφοριών και συμβουλών σε κάθε ενδιαφερόμενο. Γονείς των μαθητών και των μαθητριών μας, καθώς και εκπρόσωποι των ίδιων των μαθητών, θα δίνουν επίσης πληροφορίες για τη Σχολή.   

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι τον παιδαγωγικό σχεδιασμό και τη δομή της Σχολής, αλλά και να ζήσουν για λίγες ώρες την ατμόσφαιρα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Επιπλέον, συνδυάζοντας «το τερπνόν μετά του ωφελίμου» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γερμανικές λιχουδιές και να απολαύσουν χειροποίητα γλυκά.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι (πίσω από το Avenue), τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6199260-5. Για περισσότερες πληροφορίες: www.dsathen.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή