Μπαλέτο, μιούζικαλ και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους

Μπαλέτο, μιούζικαλ και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους θεατές των γιορτών, στα θεάματα που γοητεύουν τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους απευθύνονται πολλά από τα θεάματα αυτών των ημερών. Θα σταθούμε σε μερικά που αξίζει να δείτε.

• Για τρεις βραδιές μόνο, 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στις 8 το βράδυ, θα εμφανιστούν τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας με την παράσταση «Ζιζέλ» (φωτ.). Στις τρεις αυτές παραστάσεις θα εμφανιστούν δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του κλασικού χορού, η Σβετλάνα Ζαχάροβα και ο φημισμένος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Σεργκέι Πολούνιν.

• Στο Μέγαρο Μουσικής, για τρεις επίσης παραστάσεις (25, 29 και 30 Δεκεμβρίου) οι καλύτεροι χορευτές του Μπολσόι συμπράττουν με τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας, παρουσιάζοντας ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά μπαλέτα: τον «Δον Κιχώτη» (χορογραφία Αλεξάντερ Γκόρσκι, μουσική Λούντβιχ Μίνκους). Ο «Δον Κιχώτης» χορογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1896 και έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

• Το αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, «Η βασίλισσα του χιονιού» ζωντανεύει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή. Μια παράσταση «που φλερτάρει και με το μιούζικαλ, αλλά κυρίως έχει στόχο να εξοικειώσει τους νεαρούς θεατές με τους κώδικες της όπερας».

• Στο Badminton, στο Αλσος Γουδί, παρουσιάζεται «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, και μέχρι την Κυριακή 27/12 ο «Καρυοθραύστης» από τα Μπαλέτα Μπολσόι.

• Στο Ιδρυμα Κακογιάννη, η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου,  στις 6 κάθε απόγευμα, θα αφηγείται παραμύθια απ’ όλη την Ελλάδα, με τον δικό της τρόπο στην παράσταση «Γλυκά, ζεστά Χριστούγεννα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή