Υπαίθρια Πρωτοχρονιά, στη σκιά της Ακρόπολης

Υπαίθρια Πρωτοχρονιά, στη σκιά της Ακρόπολης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η αλλαγή του χρόνου για τον Δήμο Αθηναίων και όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να γιορτάσουν στον παλμό της πόλης θα γίνει στο Θησείο. Εκεί, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στο ύψος της Ηρακλειδών, θα ξετυλιχθεί το πρόγραμμα που ετοίμασε ο δήμος με ώρα έναρξης στις 22.30 και λήξη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς. Με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, η γιορτή χορού και μουσικής του δήμου θα έχει εναλλαγές ώστε να ικανοποιήσει διαφορετικές επιλογές και γούστα. Γι’ αυτόν τον λόγο, το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, και σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, με συνεχή ροή προγράμματος. Βασικός πρωταγωνιστής θα είναι, φυσικά, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Η βραδιά, παρουσιαστής της οποίας θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκινάει στις 22.30 στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats.

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 23.05 στη μικρή σκηνή ο Πάνος Μουζουράκης που θα συνεχίσει με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing και ελληνικά τραγούδια σε νέες εκδοχές. Στη μεγάλη σκηνή με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, στις 23.45 η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, θα δώσει τον ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό. Με την αλλαγή του χρόνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα ανεβεί στη μεγάλη σκηνή συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα ερμηνεύοντας ένα πρόγραμμα σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και τη σκηνοθεσία της βραδιάς, που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ, έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή