Γνωριμία με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Γνωριμία με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece  του Κολλεγίου Ανατόλια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές από Γ΄ Δημοτικού έως και Α΄ Λυκείου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2015, 10:00 – 15:30 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Lidl Hellas.

Το CTY του διεθνούς φήμης πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με στόχο να αναδείξει χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες τους. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 9.000 μαθητές από 120 χώρες συμμετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY τα οποία πραγματοποιούνται σε 30 camps σε όλον τον κόσμο (ΗΠΑ, Ελλάδα, Ιρλανδία, Χονγκ Κονγκ και αλλού), και επιπλέον 13.000 μαθητές παίρνουν μέρος σε online μαθήματα.

Μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του πανεπιστημίου Johns Hopkins με το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το CTY Greece ξεκίνησε το 2013 τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Το Κέντρο, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.Τα προγράμματα που παρέχει είναι: διαδικτυακά (on line), μονοήμερα ή  Σαββατοκύριακου και θερινά. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου μπορούν να λάβουν υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.    

Στην εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους παρακολουθώντας ένα από τα 7 πεντάωρα μαθήματα:

  • Οι μαθητές της Γ και Δ΄ Δημοτικού μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα «Επιστήμονας για μία Μέρα».
  • Οι μαθητές Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού μπορούν να επιλέξουν ένα από τα μαθήματα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης», «Επιστήμη και Μηχανική», «Το Εργαστήρι του Συγγραφέα» και «Η Βιολογία των Αισθήσεων»
  • Οι μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Α΄ Λυκείου μπορούν να επιλέξουν ένα από τα μαθήματα «Η Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου» και «Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις επιλογής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη σελίδα: www.anatolia.edu.gr/ctyevent

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece.

Ιδυρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines και υποστηρικτές το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Hellenic Hope.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398 253, 2310 332 625, www.cty-greece.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή