Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΒΛΙΟ

Βερονάλ

Θεσσαλονίκη

Στον βίο του Ιωάννη Συκουτρή εστιάζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, που παρουσιάζει το νέο του εγχείρημα με τίτλο «Βερονάλ» στον Ιανό (Αριστοτέλους 7) αυτήν την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. Συνομιλεί με τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη για το μείγμα ιστορίας και μυθοπλασίας, μέσα από το οποίο περιγράφει τη ζωή και το τραγικό τέλος του φιλολόγου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη

Η έκθεση του Αρι Γεωργίου «Ωτο-μπιο-γκραφί» («Αυτοκίνητα ενός ανήλικου φαντασιακού. Φωτογραφίες 1968-2015») παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Βίλα Καπαντζή, Βασ. Ολγας 108. Ξεναγήσεις στην έκθεση θα πραγματοποιήσει ο ίδιος στις 17 Ιανουαρίου 2016 στις 12.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Βεντέτα

Θεσσαλονίκη

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, έχοντας συμπληρώσει φέτος 35 χρόνια από την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και 50 χρόνια από τον σχηματισμό του αρχικού πυρήνα τους (με τους Αργ.Μπακιρτζή, Ι. Παπαδάμου και Κ. Σιδέρη), προχωρούν σε μια σειρά συναυλιών εφ’ όλης της ύλης στη Θεσσαλονίκη, τη γενέθλια πόλη τους. Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 και για λίγες παραστάσεις στην ιστορική σκηνή Βεντέτα.

WORKSHOP

Μουσείο Φωτογραφίας

Θεσσαλονίκη

O Denis Darzacq, ο φωτογράφος των σειρών «Casques de Thouars» (Ηelmets) και «Act», που παρουσιάζονται στην έκθεση «Faces: To πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990», θα πραγματοποιήσει τετραήμερο εργαστήριο στις 22, 23, 24 και 25 Ιανουαρίου με θέμα «Open your mind/eyes» στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους που θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο στο έργο τους. Θα είναι θεωρητικό και πρακτικό, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν στην πόλη μαζί με τον φωτογράφο και να αντιμετωπίσουν και μέσα από άλλες οπτικές τη δική τους δουλειά. Οποιος ενδιαφέρεται πρέπει να κλείσει θέση, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για το σεμινάριο. Περισσότερες πληροφορίες στο Μουσείο Φωτογραφίας, στο τηλ. 2310-566.716.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια μεγάλη ερμηνεύτρια

Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών ανεβαίνει μέχρι τον Μάρτιο το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε», μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η σκηνοθεσία είναι της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Λίγες ώρες πριν από την επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια μιλάει για την πολυτάραχη ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, την αναχώρηση για την Αθήνα, τη συνεργασία με τον Τσιτσάνη. Στον ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου η Εφη Σταμούλη. Μονή Λαζαριστών, τηλ. 2315-200.200.

ΒΕΡΟΙΑ

Ενα θαύμα ζητεί βοήθεια

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει χαρακτηριστεί «ελληνικό θαύμα». Εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σύγχρονες του κόσμου. Σήμερα αποτελεί τον πυρήνα της τοπικής κοινωνίας, με 31.375 εγγεγραμμένα μέλη (60% του πληθυσμού της Βέροιας) και 800 επισκέπτες ημερησίως κάθε ηλικίας. Για τον εξοπλισμό των νέων της χώρων απαιτείται χρηματικό ποσό ύψους 100.000 ευρώ. Η εκστρατεία ενημέρωσης μόλις ξεκίνησε μέσω της πλατφόρμας support.libver.gr. Εκεί θα βρείτε όλες τις πληροφορίες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Μικρές εικαστικές εκρήξεις»

Μέχρι και τον Φεβρουάριο συνεχίζεται η έκθεση της Ιωάννας Καζάκη και της Ελενας Τονικίδη στο ιστορικό καλλιτεχνικό καφέ Ζώγια της Θεσσαλονίκης (Αλ. Σβώλου 54). Η εικονική γραφή, αλλά και η χρήση του εφήμερου υλικού είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία της διπλής έκθεσης με τα έργα της Ιωάννας Καζάκη και της Ελενας Τονικίδη. Η έκθεση εντάσσεται στην ενότητα «Μικρές εικαστικές εκρήξεις», με εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στα 30 χρόνια από την ίδρυση του χώρου και περιλαμβάνει τα εικαστικά, τη λογοτεχνία, το θέατρο, το παιδί κ.ά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

67 τυπώματα του Στιβ Αντωνάκου

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά σειρά 67 τυπωμάτων του γνωστού Ελληνοαμερικανού εικαστικού Στίβεν Αντωνάκου στη Μονή Λαζαριστών. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί δωρεά του καλλιτέχνη προς το ΚΜΣΤ που έγινε το 2012. Ο Στίβεν Αντωνάκος υπήρξε από τους διαπρεπέστερους και πλέον πρωτοπόρους καλλιτέχνες της διασποράς. Γεννήθηκε στη Λακωνία και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, από την οποία εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει τα γνωστά του έργα με τους λαμπτήρες νέον. Μέχρι 27 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή