Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Μια παράσταση σ’ ένα καφενείο, που αγαπήθηκε πολύ, παρατείνεται έως 31 Ιανουαρίου. Βασισμένη σε δύο διηγήματα του Χρήστου Οικονόμου, η παράσταση «Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία)» με τον Χρήστο Σαπουντζή συνεχίζεται μέχρι 31/1 στο καφενείο «Χαλαρά» (Εμμ. Μπενάκη 24, εντός στοάς, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 3 μ.μ.).

• Συνεχίζονται στο Μέγαρο Μουσικής, τις Δευτέρες του Ιανουαρίου στις 6 μ.μ., τα μαθήματα της αναπλ. καθηγήτριας Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρίας Ευθυμίου. Τίτλος των διαλέξεων, «Δεκαεννέα μικρά μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο».

• Στο θέατρο «Πορεία» παρατείνονται οι παραστάσεις της «Μεγάλης χίμαιρας» (κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 5 μ.μ.), συνεχίζεται η επιτυχημένη «Μιράντα» ενώ έχει αρχίσει η προπώληση για την παράσταση «Τρεις αδελφές», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

• Η τελετή εγκατάστασης του νέου προέδρου και αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το νέο έτος πραγματοποιείται σήμερα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας Αθηνών. Νέος πρόεδρος της Ακαδημίας ο Θανάσης Βαλτινός, νέος αντιπρόεδρος ο Λουκάς Παπαδήμος.

• Το Megaron Plus, ανταποκρινόμενο στο ενδιαφέρον του κοινού, παρατείνει τη λειτουργία της έκθεσης με τα 85 νέα έργα του Κώστα Τσόκλη μέχρι την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Τίτλος της έκθεσης «Στοιχεία για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη της Τήνου. Είσοδος ελεύθερη.

• Ως τις 31 Ιανουαρίου παρατείνεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση «Κεντήματα από την Πόλη». Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις 13 και 27/1 στις 12 το μεσημέρι.

• Το βιβλίο της Μαρίας Κουλούρη «Ρολόγια και άλλοι χτύποι» (εκδ. Μελάνι) παρουσιάζεται απόψε στις 8.30 στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24). Θα μιλήσουν Κ. Παπαγεωργίου και Θωμάς Τσαλαπάτης.

• Δύο επιπλέον παραστάσεις για τους «Αδελφούς Καραμάζοφ» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5): στις 17 και 24 Ιανουαρίου, στις 3 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή