Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Στο θέατρο Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12) κάνει πρεμιέρα σήμερα η παράσταση «Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

• Σήμερα, αύριο και στις 16 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποιείται στον χώρο του Ιωνικού Κέντρου το Γ΄ Συνέδριο Νέων Ερευνητών του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών με τίτλο: «Βία και Πολιτική: Ιδεολογίες, Ταυτότητες, Αναπαραστάσεις». Στόχος του συνεδρίου είναι η επιστημονική προσέγγιση των σχέσεων της βίας με την πολιτική στην ιστορική διάστασή τους. Λυσίου 11, Πλάκα.

• Ο κόσμος του βιβλίου κινητοποιείται για τον Παλαιστίνιο ποιητή Ασράφ Φαγιάντ που καταδικάστηκε σε θάνατο. Σήμερα στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32) πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας με διοργανωτές την Εταιρεία Συγγραφέων και τον Κύκλο Ποιητών. Συμμετέχουν, διαβάζουν οι: Στάθης Γουργουρής, Σάρα Θηλυκού, Πέτρα Κουμούτση, Γιώργος Χουλιάρας.

• Αλλαγές στο πρόγραμμα του Μεγάρου, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Αναβάλλεται η διάλεξη του Θεοδ. Τάσιου και θα πραγματοποιηθεί 2/2· ακυρώνεται η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»· μετατίθεται για τις 9 μ.μ. η παράσταση «Ο Γάμος του Φίγκαρο».

• Στον Τεχνοχώρο art gallery (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη) εγκαινιάζεται απόψε στις 8 η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νατάσας Μεταξά με τίτλο «Memory Triggers». Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 6 Φεβρουαρίου.

• Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Saloniko εμφανίζονται σήμερα και αύριο στο Half Note, με τραγούδια της Θεσσαλονίκης και της Μεσογείου.

• Ακύρωση της αποψινής εμφάνισης, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, όπου επρόκειτο να παρουσιαστεί η Πρώτη Συμφωνία του Μπραμς στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της ορχήστρας με τίτλο Focus on.

• Πρεμιέρα σήμερα, στις 9.15 μ.μ., στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου 14 με την παράσταση «Οσα η καρδιά μου στην καταιγίδα». Πρόκειται για ένα νέο έργο του Ακη Δήμου που βασίστηκε στη νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη αγάπη». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Σκουρλέτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή