ΑΤΖΕΝΤΑ

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

politistiki-atzenta-tis-pemptis-2118044

• Στο θέατρο Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12) κάνει πρεμιέρα σήμερα η παράσταση «Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

• Σήμερα, αύριο και στις 16 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποιείται στον χώρο του Ιωνικού Κέντρου το Γ΄ Συνέδριο Νέων Ερευνητών του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών με τίτλο: «Βία και Πολιτική: Ιδεολογίες, Ταυτότητες, Αναπαραστάσεις». Στόχος του συνεδρίου είναι η επιστημονική προσέγγιση των σχέσεων της βίας με την πολιτική στην ιστορική διάστασή τους. Λυσίου 11, Πλάκα.

• Ο κόσμος του βιβλίου κινητοποιείται για τον Παλαιστίνιο ποιητή Ασράφ Φαγιάντ που καταδικάστηκε σε θάνατο. Σήμερα στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32) πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας με διοργανωτές την Εταιρεία Συγγραφέων και τον Κύκλο Ποιητών. Συμμετέχουν, διαβάζουν οι: Στάθης Γουργουρής, Σάρα Θηλυκού, Πέτρα Κουμούτση, Γιώργος Χουλιάρας.

• Αλλαγές στο πρόγραμμα του Μεγάρου, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Αναβάλλεται η διάλεξη του Θεοδ. Τάσιου και θα πραγματοποιηθεί 2/2· ακυρώνεται η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»· μετατίθεται για τις 9 μ.μ. η παράσταση «Ο Γάμος του Φίγκαρο».

• Στον Τεχνοχώρο art gallery (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη) εγκαινιάζεται απόψε στις 8 η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νατάσας Μεταξά με τίτλο «Memory Triggers». Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 6 Φεβρουαρίου.

• Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Saloniko εμφανίζονται σήμερα και αύριο στο Half Note, με τραγούδια της Θεσσαλονίκης και της Μεσογείου.

• Ακύρωση της αποψινής εμφάνισης, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, όπου επρόκειτο να παρουσιαστεί η Πρώτη Συμφωνία του Μπραμς στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της ορχήστρας με τίτλο Focus on.

• Πρεμιέρα σήμερα, στις 9.15 μ.μ., στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου 14 με την παράσταση «Οσα η καρδιά μου στην καταιγίδα». Πρόκειται για ένα νέο έργο του Ακη Δήμου που βασίστηκε στη νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη αγάπη». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Σκουρλέτης.