Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ενας χρόνος συμπληρώνεται αυτές τις μέρες από τον θάνατο του ποιητή Γιάννη Κοντού και στο βιβλιοπωλείο «Εν Πλω» (Χαριλάου Τρικούπη 6-10, εμπορικό κέντρο Atrium) συναντιούνται στις 7 μ.μ., φίλοι του ποιητή και νεότεροι ποιητές, διαβάζουν ποιήματά του και θυμούνται.

• Παρουσίαση του βιβλίου του Αγγελου Αντωνόπουλου «Μη μιλάς πατέρα, έχεις πεθάνει» (εκδ. Αιώρα) στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημία 32) στις 7.30. Θα μιλήσουν οι Κ. Γεωργουσόπουλος και Σέργιος Μαυροκέφαλος.

• Πρεμιέρα στο θέατρο Badminton για το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Μια παράσταση που βασίζεται στη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία. Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

• «Ξαναδιαβάζοντας τον Τάκη Παπατσώνη» είναι ο τίτλος και το περιεχόμενο της αποψινής συνάντησης των μηνιαίων ποιητικών συναντήσεων «Με τα λόγια (γίνεται)». Απόψε στις 7.30, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

• Εγκαίνια στις 8 μ.μ. στην γκαλερί Kalfayan (Χάριτος 11, Αθήνα) της ατομικής έκθεσης της Ελληνοαιγυπτίας καλλιτέχνιδος Farida El Gazzar με τίτλο «Glory». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 17 Φεβρουαρίου και πρόκειται για ένα ζωγραφικό της ημερολόγιο στο οποίο επιχειρεί να αποτυπώσει το μεγαλείο της Αλεξάνδρειας, της γενέτειράς της.

• Το βιβλίο του Τζιοβάνι Σαρτόρι «Η δημοκρατία σε 30 μαθήματα» (εκδ. Μελάνι) παρουσιάζεται στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Πατάκης» (Ακαδημίας 65). Θα μιλήσει η μεταφράστρια Σώτη Τριανταφύλλου.

• Η παράσταση Μη χορέψεις» που σκηνοθετεί ο Χρήστος Καρασαββίδης ξεκινάει στο Bios (Πειραιώς 84). Από Πέμπτη ώς Κυριακή στις 8.30 μ.μ., μέχρι 7 Φεβρουαρίου.

• Συζήτηση με θέμα «Η λογοκρισία στη λογοτεχνία» στις 8, στο Poems&Crimes των εκδόσεων «Γαβριηλίδης» (Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι). Με τον Τίτο Πατρίκιο και τον Δημήτρη Ραυτόπουλο. Συντονίζει ο Πέτρος Μάρκαρης.

• Ακυρώνονται δύο εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων: η συναυλία με το Τrio 92 και η παράσταση «Ο γάμος του Φίγκαρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή