Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• H μουσική της ταινίας «Νοτιάς», του Τάσου Μπουλμέτη, που υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24) στις 8.30 μ.μ. Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ianos Radio.

• Εγκαίνια στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47) στις 7 μ.μ. της έκθεσης φωτογραφίας της Τζένης Λυκουρέζου που έχει τίτλο «Matera, η γη των βράχων». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 20 Φεβρουαρίου.

• Κάθε Παρασκευή και Σάββατο εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Σταυρός του Νότου (Θαρύπου 37, Αθήνα) ο τραγουδιστής Σωκράτης Μάλαμας. Αλλοτε με τον ηλεκτρονικό ήχο της μπάντας, άλλοτε με τα πιο λαϊκά τραγούδια του. Ωρα έναρξης 10.30 μ.μ.

• Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Εμφύλια πάθη» των Στ. Καλύβα και Ν. Μαραντζίδη στον Πολυχώρο των εκδόσεων «Μεταίχμιο», στις 6 μ.μ. Η σημερινή συζήτηση θα καταπιαστεί με τις εσωτερικές διαστάσεις του Εμφυλίου 1943-1949. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

• Το βιβλίο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου παρουσιάζεται σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Γ. Βαφοπούλου 3, 4ος όροφος). Θα μιλήσουν Λ. Παπαδοπούλου, Μιλ. Πολυβίου, Νικ. Σεβαστάκης, Αρης Στυλιανού. Συντονίζει ο Αντώνης Μανιτάκης.

• Το γυναικείο μουσικό τρίο «1 2 3 Swing», εμπνευσμένο από τα αντίστοιχα αμερικανικά της δεκαετίας του ’30, για μία μοναδική εμφάνιση, στο θεατρικό βαγόνι της αμαξοστοιχίας Το τρένο στο Ρουφ (σιδηροδρομικός και προαστιακός σταθμός Ρουφ, επί της Κωνσταντινουπόλεως). Στις 9 μ.μ. Γενική είσοδος 10 ευρώ.

• «2016 μουσικές στιγμές στον Αγιο Παύλο» έχουν τίτλο οι συναυλίες που θα φιλοξενηθούν τα τρία ερχόμενα Σάββατα (23, 30/1 και 6/2) στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27). Κάθε συναυλία ξεκινά στις 8.30 μ.μ. Αύριο, το Duo Arioso.

• Πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για την παράσταση «Ο Κύριος του Τζακ» που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα. Σκηνοθεσία Ειρήνη Φαναριώτη και ομάδα Terre de Semis. Παρασκευή, Σάββατο στις 9.15 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ. έως 20/3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή