Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Κουκλόσπιτο

Ηράκλειο

Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης ανεβάζει «Το Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ιψεν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρώτος σταθμός της περιοδείας, το Ηράκλειο της Κρήτης, γενέθλια πόλη του σκηνοθέτη της παράστασης Δημήτρη Φοινίτση, αλλά και της πλειονότητας των συντελεστών. Πρωταγωνιστούν Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Νικόλας Αλεξίου, Σοφία Δερμιτζάκη και Δημήτρης Φοινίτσης

Σήμερα στις 18.15 και 21.15, αύριο 24/1/2016 στις 18.15 και 21.15. Πειραματικό Θέατρο Ηρακλείου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εβραϊκός περίπατος

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα Θεσσαλονίκη Walking Tours διοργανώνει ακόμα έναν περίπατο αύριο, αναζητώντας τα ίχνη του πλούσιου παρελθόντος της πόλης, με ξεναγό τον Γιώργο Φήταμ και τίτλο «Εγώ, ο Γαλέριος», με σημείο συνάντησης την Καμάρα στις 11 μ.μ. Εδώ και 17 αιώνες, η μορφή του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου επιβλέπει το πιο πολυσύχναστο σημείο της Θεσσαλονίκης, ενώ η παρουσία του συνδέθηκε με διάφορα μνημεία.

ΘΕΑΤΡΟ

Φερνάντο Ρενχίφο

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα τέχνης Oberon παρουσιάζει το έργο «Requiem» του Φερνάντο Ρενχίφο στο θέατρο Blackbox, μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Παίζουν Αλέξανδρος Αντωνίου, Διονύσης Καραθανάσης και Γιάννης Μαστρογιάννης. Στις 9 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ντοστογιέφσκι

Χανιά

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων «Το όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση – διασκευή – σκηνοθεσία Γλύκας Στόιου, πρωτότυπη μουσική Νικόλα Πιπερά, με τους Αγγελική Καρακαξίδου, Νικόλα Πιπερά, Γλύκα Στόιου. Εως τις 7 Φεβρουαρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο ώρα 9 μ.μ., Κυριακή ώρα 7.30 μ.μ.

EKΘΕΣΗ

Σχέδια

Αγρίνιο

Περίπου 100 σχέδια του γλύπτη Θόδωρου παρουσιάζονται έως τις 26 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου (Δημ. Βότση 2, τηλ. 26413-60.316). Η έκθεση «Στίγματα πορείας: ίχνη σε χαρτί με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο (1947-1961)» παρουσιάζει έργα του Αγρινιώτη δημιουργού για πρώτη φορά στο κοινό.

ΚΑΒΑΛΑ

Ο «Αίας» του Γιάννη Ρίτσου

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 9 μ.μ., στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με το έργο «Αίας» του Γιάννη Ρίτσου. Τον δραματικό μονόλογο του Ρίτσου, που ανιχνεύει την πορεία του Αίαντα από το σκοτάδι στο φως και στη δικαίωση, ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος. Η σκηνοθεσία, δραματουργία και σκηνογραφική επιμέλεια είναι της Δήμητρας Λαρεντζάκη. Μουσική: Μάκης Σεβίλογλου. Βίντεο: Πέτρος Σεβαστίκογλου. Κινηματογραφικός Αίαντας: Νίκος Τσολερίδης. Εισιτήρια 10 ευρώ (7 ευρώ το φοιτητικό).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παράσταση για βρέφη και νήπια

Στη Μικρή Σκηνή του θεάτρου Αθήναιον (Βασ. Ολγας 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-832.060) συνεχίζεται η παράσταση «Τι και τι το κατιτί», που είναι η πρώτη παράσταση για βρέφη και νήπια από 6 μηνών έως 3 ετών. Σενάριο και σκηνοθεσία: Δόμνα Ζαφειροπούλου – Δημήτρης Αδάμης. Δραματουργική επεξεργασία: Δόμνα Ζαφειροπούλου, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Θωμαή Ουζούνη. Διάρκεια: 40΄. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Επικοινωνία στα 2310-250.303 και 5. Εισιτήρια 15 ευρώ και οικογενειακό τεσσάρων ατόμων 20 ευρώ.

ΠΑΤΡΑ

Ο «Αυτόχειρ» του Μιχαήλ Μητσάκη

Το διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη «Αυτόχειρ», ένα από τα σημαντικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο. Υπό μορφή θεατρικού μονολόγου, ο «Αυτόχειρ» παρουσιάζεται στο θέατρο Act (σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, τηλ. 2610-272.037, 6936-122.263) κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21.30). Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Παπακωνσταντίνου και πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Γεωργαλάς. Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη. Μουσική: Σάκης Μπάστας. Ο Μιχαήλ Μητσάκης μάς χαρίζει μια καταπληκτική περιγραφή της Πάτρας του 1900.

ΚΙΛΚΙΣ

Η Απολογία του Σωκράτη

Σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, η παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» φθάνει σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα για να παρουσιαστεί στο Κιλκίς, στο συνεδριακό κέντρο, απόψε, στις 20.30 (με τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς). Η παράσταση, με θέμα τη δίκη του Σωκράτη, είναι στην αρχαία ελληνική γλώσσα (με υπερτίτλους στα νέα ελληνικά και τα αγγλικά) με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Καραμπούλα (Σωκράτης) και τον Θανάση Δισλή (Μέλητος). Επιμέλεια μετάφρασης υπερτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη. Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή