Ματιές στον κόσμο

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ

Η Εβδομάδα Μόδας γράφει ιστορία

Για όσες ημέρες  διαρκεί η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, υπάρχει μια διαρκής τροφοδότηση με εικόνες που δίνουν σε πλήρη διάσταση την αλληλοτροφοδότηση της μόδας, της οικονομίας, της τέχνης, της αισθητικής και της σημειολογίας. Το διάσημο μοντέλο από την Αργεντινή, Mica Arganaraz, παρουσίασε συλλογές για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2016 του Γερμανού σχεδιαστή Karl Lagerfeld για τον οίκο Chanel.

Η παρουσίαση, όπως και όλων των οίκων που αξιοποίησαν μνημεία και μουσεία του Παρισιού, προσέφερε σε όλη τη διάρκεια του Paris Fashion Week (24-28/1) συνθέσεις υψηλής αισθητικής με αναγωγές στυλιζαρισμένου θεάτρου, αλληγορικών ψευδαισθήσεων και αφηγηματικών οπτικοποιημένων φαντασιώσεων. Οι παρουσιάσεις μόδας αυτής της κατηγορίας δένουν διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες και αφήνουν υψηλό τζίρο στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς ενεργοποιούν όλες τις σφαίρες της παραγωγικής οικονομίας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τέχνη από το Ολοκαύτωμα

Η κυρία Νέλι Τολ είναι επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και η περίπτωσή της απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα ως προέκταση της έκθεσης «Τέχνη από το Ολοκαύτωμα» που εγκαινιάστηκε στο Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο (Deutsches Historisches Museum) στο Βερολίνο. Η Νέλι Τολ ποζάρει δίπλα σε ένα έργο της, ένα από τα 100 της συλλογής Yad ­Vashem της Ιερουσαλήμ.

ΛΟΝΔΙΝΟ

O Σαίξπηρ στον κόσμο

Ο πάντα φίνος και δημοφιλής ηθοποιός Ιαν Μακέλεν ποζάρει στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI) διαφημίζοντας το νέο πρότζεκτ «Ο Σαίξπηρ στον κινηματογράφο». Στο πλαίσιο του έτους Σαίξπηρ, το BFI προβάλλει 20 σημαντικές κινηματογραφικές μεταφορές σαιξπηρικών έργων σε 130 χώρες. Επίσης, παρουσιάζει τη νέα παραγωγή «Play On! Shakespeare in Silent Cinema compilation».

ΜΑΔΡΙΤΗ

Ο κέρινος Πλάθιντο

Στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαδρίτης, μια νέα προσθήκη στη συλλογή προκαλεί όχι μόνο την περιέργεια του κοινού αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας. Ο διάσημος Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο είχε τη χαρά να σταθεί δίπλα στον κέρινο δίδυμο αδελφό του και να χαρίσει μερικά ωραία στιγμιότυπα στους φωτογράφους που παρευρέθησαν για το γεγονός της αποκάλυψης.

ΓΑΛΛΙΑ

Το νέο βιβλίο του Σαρκοζί

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Γαλλίας φιγουράρει στις προθήκες το νέο βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί με τίτλο «La France pour la vie», που ο Τύπος το υποδέχτηκε με ανάμεικτα συναισθήματα. Το βιβλίο προβάλλεται ως μια εξομολόγηση βάθους και ειλικρίνειας, στην οποία ο Νικολά Σαρκοζί αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιστροφή στην πολιτική ζωή. Προβάλλει την εσωτερική ανάγκη που τον συνδέει με πατριωτισμό με τη Γαλλία, όπως μαρτυράει και ο τίτλος του βιβλίου. Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση έχει ενδιαφέρον για να συναγάγει κανείς πολλά συμπεράσματα.

ΤΟΚΙΟ

Η χαρά της οργάνωσης

Η Μαρί Κόντο από την Ιαπωνία έχει κάνει επιστήμη την τέχνη της απαλλαγής από άχρηστα αντικείμενα στο σπίτι. Εχει γράψει βιβλία και αναλαμβάνει επαγγελματικά πελάτες από όλον τον κόσμο για να τους οδηγήσει σε μια ευχάριστη διαβίωση χωρίς το βάρος των περιττών αντικειμένων και της ακαταστασίας. Η αρχή της βασίζεται στο ότι αποβάλλουμε από τη ζωή μας ό,τι δεν είναι χρήσιμο ή δεν μας δίνει χαρά. Το νέο της βιβλίο έχει τίτλο «Spark Joy: an Illustrated Master Class on the Art of Organizing and Tidying Up».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή