Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Βιτόριο ντε Σίκα

Θεσσαλονίκη

Τον πατέρα του ιταλικού νεορεαλισμού, χαρισματικό σκηνοθέτη Βιτόριο ντε Σίκα τιμά η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με το αφιέρωμα «Il Signore Vittorio De Sica». Οι προβολές συνεχίζονται έως και Κυριακή 31 Ιανουαρίου στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι). Περιλαμβάνουν ιστορικές ταινίες, ανάμεσα στις οποίες και τον «Κλέφτη των ποδηλάτων» (φωτ.) που προβάλλεται σήμερα στις 9 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η πόλη αλλιώς

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα του PhotoCityView διοργανώνει την πρώτη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο 2015». Παρουσιάζονται 72 φωτογραφίες που ανταποκρίνονται στο σύνθημα «ένας νέος τρόπος να ανακαλύψεις τη Θεσσαλονίκη». Η έκθεση θα είναι ανοικτή ώς την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Metropolitan (Λεωφ. Βασιλίσσης Ολγας 65).

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Ντοστογιέφσκι στην Κρήτη

Χανιά

Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου συνεχίζεται στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων η παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Σκηνοθετεί η Γλύκα Στόιου και πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Καρακαξίδου και Νικόλα Πιπερά (Νικ. Φωκά 5).

ΘΕΑΤΡΟ

Πρεμιέρα για «Βόυτσεκ»

Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πραγματοποιεί σήμερα το βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο την πρεμιέρα της παραγωγής «Βόυτσεκ». Το έργο-σταθμός του γερμανικού θεάτρου που, αν και γράφτηκε το 1836, επηρέασε το θεατρικό τοπίο του εικοστού αιώνα όσο λίγα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε νέα μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη, σκηνικά-κοστούμια του εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη, μουσική του Μίνου Μάτσα και δραματολογία της Λουίζας Αρκουμανέα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ βιολιού

Τρίκαλα

Ο εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, βιολιστής Δημήτρης Σέμσης, θα παρουσιάσει σε Α΄ πανελλήνια εκτέλεση τη σονάτα για βιολί και πιάνο του Νιλς Γκέιντ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων στις 11.30 το πρωί. Στο πιάνο θα συνοδέψει η Δήμητρα Μαντζουράτου. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα είναι διαθέσιμα μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

ΚΑΒΑΛΑ

Η «Φαλακρή τραγουδίστρια»

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί την Ομάδα «Θέατρο ΔΕΝ» με το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Φαλακρή τραγουδίστρια», το οποίο θα παρουσιαστεί απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί είναι του Βασίλη Βασιλάκη, η μουσική του Δήμου Βρύζα, τα σκηνικά του Γιώργου Μπάμπου Λαμπρόπουλου και του Βασίλη Βασιλάκη, τα κοστούμια της Στέλλας Γκρεκιώτη. Παίζουν: Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ιτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά και Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου. Εισιτήρια 8 και 10 ευρώ.

ΛΕΣΒΟΣ

Θεατρικοί βηματισμοί

Aρχές Φεβρουαρίου ξεκινάει στη Λέσβο το θεατρικό φεστιβάλ του νησιού με πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Η αρχή θα γίνει με «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν επίσης η παράσταση «Πού ’ναι η μάνα σου μωρή» από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι και «Ιώβ» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση. Πληροφορίες στο τηλ. 22510-37394. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Απριλίου.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

«Χειροποίητη» συναυλία

Τα «Δανεικά παπούτσια» της Χριστίνας Μαξούρη επιστρέφουν στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με προσκεκλημένη τη Μαρία Παπαγεωργίου. Με οδηγό τη φωνή, η Χριστίνα Μαξούρη επιστρέφει (μετά την παράσταση «Αβελάρδος & Ελοΐζα» του Γιάννη Καλαβριανού) με αφορμή την πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και συναντά τον μαγικό κι ευαίσθητο κόσμο της Μαρίας Παπαγεωργίου. Solo, a cappella και μαζί «δανείζονται» παλιές και νέες μελωδίες σε μια χειροποίητη και «κατ’ οίκον» συναυλία με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Multimedia

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Η παράσταση της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα… on the road» παρουσιάζεται σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ., στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός). Είναι μια παράσταση που βασίζεται στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από τη μετάφραση-απόδοση των Λευτέρη Παπαδόπουλου/ Ράιας Μουζενίδου. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης. Χορογραφία: Γιάννης Μάρτος. Μια multimedia παράσταση όπου το χιπ χοπ συναντιέται με την κλασική μουσική, ο λόγος με το video και τον χορό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή