Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Οπερέτες και μουσική για θέατρο του Μαρκ Μπλίτζσταϊν, ενός από τους σημαντικότερους Αμερικανούς καλλιτέχνες του α΄ μισού του 20ού αιώνα, μέντορα του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και φίλου του Δημήτρη Μητρόπουλου, παρουσιάζονται στο Θέατρο «Πόρτα» (Μεσογείων 59) από την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου στις 9.15 μ.μ.

• Εργα της Ρωσίδας ζωγράφου και συντρόφου του Νίκου Δραγούμη, Λίντια Μπορζέκ, που αποτυπώνουν το ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό ρεύμα της εποχής στο ελληνικό τοπίο, παρουσιάζονται στο ΜΙΕΤ (Αγ. Κωνσταντίνου 20) από σήμερα έως τις 2 Απριλίου.

• Το βιβλίο «Ντουλμπέρα» της Χριστίνας Ρούσσου, που περιγράφει την πολυτάραχη διαδρομή δύο οικογενειών από τις αρχές του 19ου έως τον 21ο αιώνα, παρουσιάζεται στο καφέ «Οδός ονείρων» (Κ. Καραμανλή 66, Φλώρινα) στις 8 μ.μ.

• Ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) στις 8.30 μ.μ. τον νέο του δίσκο, «Τα άστεγα», έναν πρωτότυπο συνδυασμό αμερικανικού ragtime και ρεμπέτικου, με βασικό ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα και τη συμμετοχή των Σταμάτη Κραουνάκη, Ελένης Τσαλιγοπούλου και Ασπασίας Στρατηγού.

• Ξεκίνησε τις παραστάσεις του ο «Βόιτσεκ» του Γκέοργκ Μπρίχνερ σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη στο Βασιλικό Θέατρο (πλ. Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη) του ΚΘΒΕ, από Τετάρτη έως Κυριακή μέχρι τις 27 Μαρτίου.

• Το ελληνικό τζαζ συγκρότημα Dark Impulse Trio, με ακούσματα και μουσική από την παράδοση της τζαζ μέχρι τη σύγχρονη εκδοχή της, εμφανίζεται στο Jazzpoint (Ακαδημίας 18) στις 10 μ.μ. με διασκευές σπουδαίων συνθετών (Τσάρλι Πάρκερ, Μάιλς Ντέιβις κ.ά.) και συνθέσεις των μελών του.

• «Η εποχή του κυνηγιού», μια κωμικοτραγική ιστορία για τη μοναξιά του σήμερα, με τις Αθηνά Μαξίμου και Φωτεινή Μπαξεβάνη, σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα, συνεχίζεται στο Θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ. μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

• Η ομάδα «Ιδέα» συνεχίζει τις παραστάσεις «Το δέντρο του Οιδίποδα (σχεδίασμα α΄)» στο Θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή