Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Εργα για φλάουτο και ακορντεόν παρουσιάζει στις Τρίτες Παράλληλες το Duo Goliardi των αναγνωρισμένων μουσικών Δημήτρη Κούντουρα (φλάουτο) και Κωνσταντίνου Ράπητ (ακορντεόν) στο θέατρο «Πόρτα» (Λ.Μεσογείων 59) στις 9.15 μ.μ.

• Στο θέατρο Coronet (Φρύνης 11 & Υμηττού) ανεβαίνει η παράσταση «Cavewoman», με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδήμα και σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, στις 9 μ.μ.

• Το βιβλίο «ΘΗΡΑΣΙΑ Ι: Μία διαχρονική διαδρομή», σε επιμέλεια Κλαίρης Παλυβού και Ιριδος Τζαχίλη, παρουσιάζεται στην αίθουσα διαλέξεων της Αρχαιολογικής Εταιρείας (Πανεπιστημίου 22) στις 7 μ.μ., από τον δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο, τον διευθυντή της Γαλλικής Σχολής Αθηνών Αλεξάντρ Φαρνό, την καθηγήτρια Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου και τον διευθυντή Ερευνών ΙΓΜΕ Γιώργο Βουλγαράκη.

• «Λεωνίδας Κύρκος: Η τελευταία μάχη» τιτλοφορείται το βιβλίο της δημοσιογράφου Αλίκης Χατζή (εκδόσεις Επίκεντρο), το οποίο θα παρουσιάσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι δημοσιογράφοι Ολγα Τρέμη και Ηλίας Κανέλλης, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Κουναλάκης και η συγγραφέας, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και ώρα 6 μ.μ.

• Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Τέχνης στη Φλωρεντία, Γκέρχαρντ Γουλφ, θα μιλήσει στην 35η Ετήσια Διάλεξη Walton της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall (Αν.Πολέμου 9) στις 7 μ.μ.

• Με μια γιορτή «προγνωστικής ποιητικής» τιμά τα τρία χρόνια κυκλοφορίας του και τα έξι τεύχη το περιοδικό για την ποίηση και τα εικαστικά «ΦΜΡΚ», με τη συμμετοχή του κοινού, στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) στις 8 μ.μ.

• Στο θέατρο «Αλμα» (Αγ.Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15) παρουσιάζεται η παράσταση «Ο άνθρωπος με τις διασυνδέσεις» του Αλεξάντρ Γκέλμαν, στις 9.15 μ.μ., από την Εταιρεία Θεάτρου Ασύμβατο.

• Συνεχίζεται η παράσταση «Πεταλούδα σε Πηγάδι» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία Στηβ Κρικρή, στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» κάθε Δευτέρα και Τρίτη και ώρα 7.30 μ.μ.

• Τις προκλήσεις των πόλεων σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θα παρουσιάσουν οι δήμαρχοι Αθηνών Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση που διοργανώνουν το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια και ο Σύλλογος Αποφοίτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή