Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος συνομιλεί με τον Θανάση Λάλα στο πλαίσιο της δράσης «Η ζωή μου στο θέατρο» στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1 (Πανεπιστημίου 48) στις 9.30 μ.μ. που διοργανώνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

• Για την ίδρυση και τις περιπέτειες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα μιλήσει ο δρ Αρχαιολογίας και Επιμελητής Αρχαιοτήτων στο ΕΑΜ Κώστας Πασχαλίδης με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του στην αίθουσα «Eβδομος» (Καραγεώργη Σερβίας 4) και ώρα 7.30 μ.μ.

• Πρώτο ξεφύλλισμα για τη νέα λέσχη ανάγνωσης αστυνομικού μυθιστορήματος των εκδόσεων Κέδρος (Γ. Γενναδίου 3), με συντονιστή τον Δημήτρη Μαμαλούκα, στις 7 μ.μ. Η λέσχη θα υποδέχεται τα μέλη της κάθε τρίτη Τετάρτη του μήνα με υπεύθυνο τον συγγραφέα Γιώργο Ξενάριο.

• Το «Βερονάλ» (εκδόσεις Μεταίχμιο) του συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλου παρουσιάζεται στον χώρο της Πύρνας (Κοκκιναρά 43) στις 7.30 μ.μ., όπου ο συγγραφέας θα συζητήσει με το κοινό για την αυτοκτονία του Ιωάννη Συκουτρή και την αξία της κλασικής παιδείας σήμερα.

• Τη συγγραφέα και σεναριογράφο Ιωάννα Καρυστιάνη φιλοξενεί η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά (Χλόης και Τρικάλων) στις 11.45 π.μ. σε μια συζήτηση με μαθητές της Β΄ Λυκείου για τη μετατροπή ενός βιβλίου σε ταινία με αφορμή τη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.

• Ξεκινάει το μουσικό εργαστήρι για παιδιά 5-7 και 8-11 ετών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Γαλαξία 2 και Ευρυδάμαντος) και θα διαρκέσει έως τις 23 Μαρτίου. Πληροφορίες στο 210-37.13.000.

• Συνεχίζεται η παράσταση «Λούλου» του Φρανκ Βένεντικτ, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36) μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ. αντίστοιχα.

• Δημόσια συζήτηση με θέμα το αειφόρο σχολείο διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16) στις 8 μ.μ., στο πλαίσιο της έκθεσης «Αλλάζω νοοτροπία. Μαθαίνω από τη φύση».

• Οι τάσεις και οι προκλήσεις του θεάτρου είναι το θέμα της συζήτησης που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο (Σινά 31) σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στις 6 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή