Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Πίντερ

Θεσσαλονίκη

Ενα ζευγάρι διαχειρίζεται μια πανσιόν, όπου εδώ και καιρό μόνο ένας πελάτης νοικιάζει δωμάτιο. Ξαφνικά έρχονται δύο άγνωστοι αναζητώντας κάποιον και έτσι ξεκινά μια ολόκληρη ιστορία που αφορά ένα «πάρτι Γενεθλίων». Η παράσταση του Πίντερ ανεβαίνει στις 18, 21, 22, 23, 25 Φεβρουαρίου στο Blackbox, σε μετάφραση Ουκ Νουκ. Σκηνοθεσία: Πάνος Δεληνικόπουλος, Μαριλένα Κατρανίδου. Παίζουν: Αλίκη Ατσαλάκη, Ελενα Βισέρη, Μαριλένα Κατρανίδου, Ειρήνη Κυριακού, Πέτρος Παπαζήσης, Γιώργος Σοφικίτης

ΕΚΘΕΣΗ

35 χρόνια Εργαστήριο Χαλκίδας

Ναύπλιο

Στον Πολυχώρο Φουγάρο στο Ναύπλιο, συνεχίζεται το εκθεσιακό αφιέρωμα για τα 35 χρόνια του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, που δημιούργησαν ο Δημήτρης και η Χαρίκλεια Μυταρά στην Εύβοια. Παρουσιάζονται τα έργα των μικρών και μεγάλων μαθητών που ξεχώρισαν μέσα σε αυτές τις δεκαετίες, ενώ διοργανώνονται ειδικά εργαστήρια για παιδιά με ειδικούς δασκάλους.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αφιέρωμα στον Οσιμα

Θεσσαλονίκη

Τον σπουδαίο δημιουργό Ναγκίσα Οσιμα (1932–2013), από τις πιο τολμηρές φωνές του νέου ιαπωνικού σινεμά, τιμά η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης μέσα από το αφιέρωμα «Ναγκίσα Οσιμα: αισθησιασμός και πάθος», που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι). Προβολές, Σάββατο. 18.30 «Το ημερολόγιο ενός κλέφτη της Σιντζούκου» και 21.00 «Η αυτοκρατορία των αισθήσεων». Κυριακή. 18.30 «Η αυτοκρατορία του πάθους» και 21.00 «Η τελετή».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αυτισμός

Ρέθυμνο

Στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει στην Κρήτη με το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. Σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, η Στέγη διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μάσκες Αποκριάς της συλλογής Μελίκη

Συνεχίζεται η έκθεση «Μάσκες» από τη συλλογή του Γιώργη Μελίκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ – Βίλα Καπαντζή. Παρουσιάζονται πάνω από εβδομήντα μάσκες του Δωδεκαημέρου και της Αποκριάς, που χρησιμοποιούνται σε δρώμενα και μαγικοθρησκευτικές τελετές της λαϊκής παράδοσης. Προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας (από την Κρήτη μέχρι και το Διδυμότειχο) και μεταφέρουν σπάνιες αναφορές της συλλογικής συνείδησης, της ιστορικής ταυτότητας αλλά και της μνήμης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τον Απρίλιο.

ΚΑΒΑΛΑ

Μουσική ανθολογία με την Ηρώ Σαΐα

Τη μουσική παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» παρουσιάζει η ερμηνεύτρια Ηρώ Σαΐα αύριο, Κυριακή στις 9 μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Οσκαρ» της Καβάλας. Συνοδοιπόροι της θα είναι οι σολίστ Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και Αριάδνη Πόλκα στο βιολοντσέλο. Θα ακουστεί επιλογή από το ελληνικό διεθνές ρεπερτόριο με τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκη, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Λένας Πλάτωνος, Σταύρου Ξαρχάκου, κ.ά. των Beatles, του Sergio Endrigo κ.ά. αλλά και από τον πιο πρόσφατο δίσκο της «Λευκό Χαρτί».

ΠΑΤΡΑ

«Αυτόχειρ» του Μιχαήλ Μητσάκη

Mέχρι τις 29/2 συνεχίζεται η παράσταση «Αυτόχειρ» στο θέατρο Act της Πάτρας. Πρόκειται για το διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη, με τη μορφή θεατρικού μονολόγου, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου και ερμηνεία Δημήτρη Γεωργαλά. Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Ελληνα πεζογράφου και το έργο ανεβαίνει στο θέατρο για πρώτη φορά. Ο Μητσάκης μας χαρίζει μια καταπληκτική περιγραφή της Πάτρας του 1900 με τον ηθοποιό να παίζει τον ρόλο του αφηγητή που καταγράφει με το βλέμμα του την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γερμανοί στρατιώτες σε ανάπαυλα

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει την περιοδική έκθεση με τον τίτλο «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου».

Αποτελείται από φωτογραφίες Γερμανών στρατιωτών που υπηρέτησαν τη θητεία τους στην Ελλάδα κατά τα χρόνια της γερμανικής κατοχής (1941-1944) και είχαν αρχικά συλλεχθεί συστηματικά από ανώνυμο Γερμανό στρατιώτη. Ο συλλέκτης Βύρων Μήτος, στη συνέχεια, αγόρασε το τμήμα της συλλογής που αφορούσε την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή