Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

•Πρεμιέρα για «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Εθνικό Θέατρο (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24), ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του σύγχρονου δραματολογίου, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου στις 9 μ.μ.

•Ο διάλογος του Πλάτωνα «Ιων», με θέμα την καλλιτεχνική και ποιητική έμπνευση, μεταφέρεται στη σκηνή από την ομάδα «ΗΘΩ» σε σκηνοθεσία Λένας Φιλίπποβα, στο Θέατρο 104 – Open Space (Ευελπίδων 41) και ώρα 7 μ.μ.

•Ακυρώνεται για τεχνικούς λόγους η συναυλία των The Wonderfall Quartet στο Θέατρο Πόρτα (Λ. Μεσογείων 59).

•Η παράσταση  «Αναφορά στον Γκρέκο» ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας) στις 9 μ.μ. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος, ο οποίος παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής πορείας του Νίκου Καζαντζάκη.

•Για την κοινωνικήζωή στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, μέσα από την ιστορία της δολοφονίας του Αγγλου λοχαγού Τζον Πάρκερ το 1849, θα μιλήσει ο καθηγητής Τόμας Γκάλαντ στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Αναπήρων Πολέμου 9) στις 7 μ.μ.

•Συζήτησηγια τη γερμανόφωνη λογοτεχνία διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Public (Καραγεώργη Σερβίας 1) με τους Μάκη Προβατά, Χρήστο Χωμενίδη και Αμάντα Μιχαλοπούλου στις 7 μ.μ.

•Η εγκατάσταση Shapereader του Ιλάν Μανουάχ παρουσιάζει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) αφηγηματικά έργα βασισμένα σε μια νέα γλώσσα για ανθρώπους με και χωρίς προβλήματα όρασης.

•H διεθνήςυπηρεσία του BBC διοργανώνει την πρωτότυπη δημόσια συζήτηση «BBC World Questions» στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) στις 6 μ.μ., δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους στο θέμα «Ευρώπη και Ελλάδα». Είσοδος ελεύθερη κατόπιν προεγγραφής.

•Η IANOSΑίθουσα Τέχνης (Σταδίου 24) παρουσιάζει την έκθεση «Η ρομφαία της αυγής» με χαρακτικά του νέου ζωγράφου και χαράκτη Φώτη Βάρθη και το ομώνυμο χειροποίητο βιβλίο του, στις 8.30 μ.μ.

•Για τα βαρυτικάκύματα θα μιλήσει ο καθηγητής Φυσικής του ΕΚΠΑ Θεοχάρης Αποστολάτος στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ιδρυμα Ευγενίδου (Συγγρού 387) και η Ενωση Ελλήνων Φυσικών στις 7 μ.μ., με αφορμή τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή