Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Λάτιν και τζαζ ρυθμοί θα ακουστούν στη συναυλία που παρουσιάζει η Big Band του Δήμου Αθηναίων με την Κουβανή Αρλιν Γκονζάλεζ, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), στις 8 μ.μ., υπό τη μουσική διεύθυνση του Μάνου Θεοδοσάκη.

• Το βιβλίο «Από τον Χορτάτση στον Κουν: Μελέτες για το νεοελληνικό θέατρο» του Δημήτρη Σπάθη (εκδόσεις ΜΙΕΤ) παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) από τους Πλάτωνα Μαυρομουστάκο, Νικηφόρο Παπανδρέου, Αλέξη Πολίτη και Αννα Σταυρακοπούλου στις 6.30 μ.μ.

• Ο Αύγουστος Κορτώ θα συνομιλήσει με το κοινό στο καφέ του Public (Πλατεία Συντάγματος), με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά» (εκδόσεις Πατάκη), στις 9 μ.μ.

• Τον ποιητή, δοκιμιογράφο και καθηγητή Νάσο Βαγενά συναντά ο Γιώργος Καραμπελιάς στις «Συναντήσεις Κορυφής» του Ιανού (Σταδίου 24), στις 8.30 μ.μ., με θέμα συζήτησης «Η νεώτερη ελληνική ιδεολογία και ο αποδομητισμός στη λογοτεχνία, την ιστορία και την ποίηση».

• Η συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Ατζακά «Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη» παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7) στις 7 μ.μ., από τη Λίζυ Τσιριμώκου, τον Νίκο Δαββέτα και τον συγγραφέα.

• «Γέφυρα μουσικής στήνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Γαλαξία 2 & Ευρυδάμαντος) σε συνεργασία με το γειτονικό Πάντειο Πανεπιστήμιο και παρουσιάζει συναυλία με έργα Κραμπ, Στοκχάουζεν και Οικονόμου, στις 8.30 μ.μ. Στο φλάουτο η Ρία Γεωργιάδου και στο πιάνο ο Δανός Σβεν Μπιρχ.

• Στον Βόλο συνεχίζει το ταξίδι του το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο θα παρουσιάσει τις βραβευμένες ταινίες της διοργάνωσης στην Κινηματογραφική Λέσχη της Νέας Ιωνίας (Καραμπατσάκη και Αναστάσεως), στις 8 μ.μ.

• Ο DJ «The Boy» μεταφράζει «την καθημερινότητά του σε μουσική» και εμφανίζεται στο BIOS.Tesla (Πειραιώς 84), στο πλαίσιο της δράσης Acoustic Room, στις 9.30 μ.μ.

• «Ελληνες Θεοί, Μύθοι και Ηρωες στην Οπερα» είναι το θέμα της ομιλίας της συγγραφέως Ελενας Ματθαιοπούλου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Αναπήρων Πολέμου 9), στις 7 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή