Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Μέχρι τις 20 Μαρτίου παρατείνεται η παράσταση «Καρφίτσες στα γόνατα» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου, που ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13) στις 8 μ.μ.

• Αναβάλλεται η συναυλία της Καμεράτας «Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του Μπαχ» στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης για τις 30 Μαΐου, λόγω σοβαρού τραυματισμού μουσικού.

• Το βιβλίο «Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μαγευτικές αφηγήσεις» της φιλολόγου Μαρίας Σπυροπούλου-Θεοδωρίδου παρουσιάζεται στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών (Κυδαθηναίων 11). Προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πυλαρινός.

• Τη «Μελαγχολία των Δράκων» του πρωτοπόρου σκηνοθέτη Φιλίπ Κεν παρουσιάζει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Γαλαξία 2 & Ευρυδάμαντος) στην κεντρική της σκηνή στις 8.30 μ.μ.

• Συζήτηση- αφιέρωμα στον Αντρέι Ταρκόφσκι διοργανώνει το καλλιτεχνικό σύνολο «Πολύτροπον» και ο πολυχώρος «Αίτιον» (Τζιραίων 8-10) στις 8.30 μ.μ., με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του. Μιλούν οι Πέτρος Μινώπετρος, Δημήτρης Μπαλτάς και Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

• Το βιβλίο «Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού» του προέδρου της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γκι Φερχόφσταντ (εκδ. Παπαδόπουλος) παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) στη 1 μ.μ. από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αν. καθηγητή Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Αριστείδη Χατζή και τον συγγραφέα.

• Η Αννα Βαγενά ερμηνεύει τη «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, σε ένα γοητευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, στο θέατρο «Μεταξουργείο» στις 9 μ.μ.

• Η ομάδα χορού «Αμάγαλμα» παρουσιάζει την περφόρμανς «Νηπιαγωγείο», ένα έργο για τον ενήλικο που δεν μεγαλώνει και εμφανίζει συμπεριφορές ανηλίκου, στον χώρο «Μπαγκλαντές» (Χαλκοκονδύλη 35) στις 9.15 μ.μ.

• «Το άλλο μου ολόκληρο» (εκδ. Πατάκη) τιτλοφορείται το βιβλίο της Τασούλας Επτακοίλη, το οποίο παρουσιάζουν αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου οι Μαργαρίτα Πουρνάρα, Στέλιος Στυλιανίδης και Χρήστος Χωμενίδης στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32) στη 1 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή