Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δυνατό live

Θεσσαλονίκη

Ξεσηκωτικούς afro beat ρυθμούς υπόσχεται για σήμερα το βράδυ η Ruth Tafebe με την μπάντα της στον πολυχώρο WE. Η Ruth Tafebe γεννήθηκε στην Ακτή Eλεφαντοστού και μετακόμισε στο Μονπελιέ της Γαλλίας στα 15 της όπου ξεκίνησε τις πρώτες της μπάντες με συμμαθητές της από το σχολείο. Τότε άρχισε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια και δημιούργησε σχήματα όπως οι The Sun Shipp, IN Fused, Clothier K. Στις 9.30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Πίσω στο… 1900

Πάτρα

Η παράσταση «Αυτόχειρ» παρουσιάζεται μέχρι και τις 29/2 στο θέατρο Act της Πάτρας. Πρόκειται για το διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη, με τη μορφή θεατρικού μονολόγου, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου και ερμηνεία Δημήτρη Γεωργαλά. Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Ελληνα πεζογράφου και το έργο ανεβαίνει στο θέατρο για πρώτη φορά. Ο Μητσάκης μας χαρίζει μια καταπληκτική περιγραφή της Πάτρας του 1900. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΕΚΘΕΣΗ

Φωτογραφία

Θεσσαλονίκη

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει την περιοδική έκθεση με τον τίτλο «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου». Περιλαμβάνει φωτογραφίες Γερμανών στρατιωτών που υπηρέτησαν τη θητεία τους στην Ελλάδα κατά τα χρόνια της γερμανικής κατοχής (1941-1944) και είχαν αρχικά συλλεχθεί συστηματικά από ανώνυμο Γερμανό στρατιώτη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μουσική

Ρέθυμνο

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μεταφέρει σήμερα και αύριο στην Κρήτη το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο, με δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση

Θεσσαλονίκη

Ζωγραφικά έργα με λουλούδια, μορφές, βιότοπους δημιουργούν τόπους γύρω και μέσα στους οποίους βρίσκονται τσιμεντένια σκυλιά-φύλακες της πορείας των άνθεων ως θυσία στη «Νέα Ισημερία», μια συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη και Γιώργου Πανταζή που παρουσιάζεται στη γκαλερί «Λόλα Νικολάου». Εν όψει της εαρινής ισημερίας ο Δημήτρης Ανδρεουσόπουλος θα παρουσιάσει την περφόρμανς «Σαδιστική Ανοιξη» στις 26 Μαρτίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ενα συναρπαστικό

εκπαιδευτικό ταξίδι

Η κινητή διαδραστική εκθεση «Παίζω και καταλαβαίνω» του Μουσείου Ηρακλειδών μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη και στο εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία, έως τις 11 Ιουνίου. Αυτή μας καλεί σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι από την αίσθηση στη νόηση, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους μαθητές να βιώσουν τη διασύνδεση επιστήμης, τέχνης, μαθηματικών και φιλοσοφίας, μέσω της αλληλεπίδρασης με ειδικές κατασκευές και έργα τέχνης. Ωρες λειτουργίας, καθημερινά 4 – 6 μ.μ. και Σάββατο 10 π.μ. – 6 μ.μ., επικοινωνία στο 2310-398.642.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καλλιέργεια

θεατρικής παιδείας

Αρχίζει την Παρασκευή 4 Μαρτίου το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην πόλη της Καρδίτσας. Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 13/3, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και αποβλέπει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας. Oι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν και θα αξιολογηθούν από σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, τέλος, θα τιμηθούν για την προσφορά τους αξιόλογοι καλλιτέχνες, ενώ πλούσιες θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρωμα Μπρόντγουεϊ

για λίγες παραστάσεις

Για λίγες μόνο παραστάσεις έρχεται στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης το έργο «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Λέοναρντ Γκέρσε, σε σκηνοθεσία της Αννας Παναγιωτοπούλου. Η παράσταση, που υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ, προσεγγίζει μέσα από πανέξυπνο και διαπεραστικό χιούμορ τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού, του έρωτα, του θάρρους και της αλληλοκατανόησης. Παίζουν οι Αννα Παναγιωτοπούλου, Σταύρος Καραγιάννης, Αννα Μονογιού, Γιώργος Τσούρμας. Κρατήσεις στο 2310-237.700, πλατεία ΧΑΝΘ.

ΛΑΡΙΣΑ

Θεματικό αφιέρωμα

στον Νίκο Κούνδουρο

Προς το τέλος του οδεύει το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία Artfools, με θεματικό αφιέρωμα φέτος στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Παράλληλα με τις σημερινές προβολές θα διοργανωθούν ένα εργαστήρι για το κινηματογραφικό μακιγιάζ και ένα master class για τον τιμώμενο σκηνοθέτη. Την Κυριακή θα συζητηθεί το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των κινηματογραφικών ταινιών και στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή