Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• To Ventus Ensemble, το οποίο χρησιμοποιεί ξύλινα και χάλκινα πνευστά, κρουστά και ηλεκτρονικά μέσα, εμφανίζεται στο Θέατρο Πόρτα (Λ. Μεσογείων 59), στις Τρίτες Παράλληλες, με έργα Πουλένκ, Χίντεμιτ και Ορφ στις 9.15 μ.μ.

• Το βιβλίο του ψυχαναλυτή Νίκου Σιδέρη και των συνεργατών του (Δήμητρα Γιαννακοπούλου και Παύλος Χαραμής) «Bullying: Κι όμως νικιέται» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) στις 6 μ.μ. από τους Κλήμη Ναυρίδη, Μαρία Αναγνωσταρά, Αργυρώ Μουντάκη και τους συγγραφείς.

• Συναυλία με το παλαιότερο μουσικό σχήμα κανταδόρων της Κύπρου, τους «Κανταδόρους Γιωργαλλέτου», διοργανώνει το Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α) και ώρα 8 μ.μ.

• «Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας» (εκδ. Καστανιώτη), το βιβλίο του Σωτήρη Ριζά, παρουσιάζεται στον Ιανό (Σταδίου 24) στις 8.30 μ.μ. από τους Κώστα Κωστή και Ηλία Νικολακόπουλο.

• Συνεχίζεται η παράσταση «FESTEN» (Οικογενειακή Γιορτή) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παναδή στο θέατρο Baumstrasse (Σερβίων 8 Βοτανικός) στις 9.15 μ.μ., η οποία μεταφέρει στη σκηνή το ψυχολογικό κινηματογραφικό θρίλερ του Τόμας Βίντερμπεργκ σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

• Το βιβλίο της πεζογράφου Αρχοντούλας Διαβάτη «Σκουλαρίκι στη μύτη» (εκδ. Νησίδες) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη) στις 7 μ.μ. από την ποιήτρια Αλεξάνδρα Μπακονίκα, τον συγγραφέα Βασίλη Καραγιάννη, την εκπαιδεύτρια Πληροφορικής Μαρία Γεωργίου και την ηθοποιό Ελένη Ευθυμίου.

• Ρεσιτάλ με τις μινιατούρες του Φραντς Σούμπερτ, Impromptus έργα 142 και 90, από τον διακεκριμένο πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, στο Μεγάρο Μουσικής (Βασ.Σοφίας 96), στις 8.30 μ.μ. Θα εκτελέσει επίσης έργα από τις Soirées de Vienne των Σούμπερτ-Λιστ.

• Διάλεξη του δρος Ιωάννη Κυριακαντωνάκη στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών (Κυδαθηναίων 11) με θέμα «Πηγές της κωνσταντινουπολίτικης λογιοσύνης και οι συγγραφείς τους. 18ος-19ος αιώνας» στις 6 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή