Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΜΙΛΙΑ

Καταστροφές και θρίαμβοι

Ρόδος

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου το Studium Generale, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τη Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), ολοκληρώνει τον κύκλο του για το 2016. Ομιλητής για την πέμπτη και τελευταία ομιλία είναι ο Στάθης Ν. Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και συγγραφέας του δημοφιλούς βιβλίου «Καταστροφές και θρίαμβοι. Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας». Στη Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου στις 7 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

Τυπώματα

Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά σειρά 67 τυπωμάτων του γνωστού Ελληνοαμερικανού εικαστικού Στήβεν Αντωνάκου (Stephen Antonakos), στην έκθεση «Στήβεν Αντωνάκος-Τυπώματα». Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί δωρεά του καλλιτέχνη προς το ΚΜΣΤ που έγινε το 2012. Εως τις 26/3.

ΘΕΑΤΡΟ

Εργο-σταθμός

Θεσσαλονίκη

Το έργο του Γκέοργκ Μπύχνερ «Bόυτσεκ», σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο. Το έργο-σταθμός του γερμανικού θεάτρου που, αν και γράφτηκε το 1836, επηρέασε το θεατρικό τοπίο του εικοστού αιώνα όσο λίγα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε νέα μετάφραση του Αντώνη Γαλέου. Παίζουν οι ηθοποιοί Nεφέλη Ανθοπούλου, Αννα Ευθυμίου, Γιώργος Κολοβός κ.ά.

ΘΕΑΤΡΟ

Κυνηγώντας την ηδονή

Πάτρα

Στο θέατρο Act της Πάτρας παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στις 9.30 μ.μ. η παράσταση «Λούλα», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου. Προσπαθώντας να φτάσει πάση θυσία στο αποκορύφωμα της ηδονής, μια όμορφη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθηνών έρχεται αντιμέτωπη με την εφιαλτική όψη της λαγνείας. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Δημήτρης Αγαρτζίδης και η Δέσποινα Αναστάσογλου. Παίζουν οι Ανθή Ευστρατιάδου, Βίκυ Κάτσικα.

ΘΕΑΤΡΟ

Ενας ύμνος στη φιλία

Νάουσα

Η κωμωδία του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Ωχ τα νεφρά μου» παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας σήμερα στις 8.30 μ.μ. Ο Μπούλης και ο Μητσάρας, δύο ρακοσυλλέκτες, αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια τη φτώχεια τους: έχουν για στήριγμα ο ένας τον άλλον και κάνουν νοερά ταξίδια φυγής σε χώρες εξωτικές. Την καθημερινότητά τους θα ταράξει ένας μυστηριώδης άγνωστος με μαύρο κοστούμι…

ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ

Ελληνες ναΐφ ζωγράφοι στην Υδρα

Στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου η έκθεση «Ελληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού. Η έκθεση που συγκεντρώνει περισσότερα από 50 έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εστιάζει στην ελληνική παράδοση και την καθημερινή ζωή στην πόλη και την ύπαιθρο και η αξία της είναι ιστορική, λαογραφική και αισθητική.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στα βήματα του Γάλλου Πιγκασού

Η ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης», με την υποστήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, παρουσιάζει την έκθεση «Ιστορίες του δρόμου – Θεσσαλονίκη 1916 – στα βήματα του Πιγκασού». Ο Πιγκασού, Γάλλος γιατρός της Στρατιάς της Ανατολής, έβγαλε φωτογραφίες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο του 1916 ώς τον Ιούνιο του 1917. Φωτογράφισε την καθημερινότητα της πόλης με τους ανθρώπους και τις ασχολίες τους. Στην αίθουσα Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΜ-Θ. Διάρκεια έκθεσης: 20/3 – 20/4.

ΠΑΤΡΑ

Ζωγραφική για το παιχνίδι των παιδιών

Tην καινούργια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο «…έλα να παίξουμε» φιλοξενεί η γκαλερί Cube της Πάτρας. Σε αυτή την ενότητα έργων επιχειρείται μια εικαστική προσέγγιση με την αποτύπωση της όλης διαδικασίας σαν μια εικόνα που περιέχει την κίνηση και τη ζωντάνια της παιδικής μορφής σε συνάρτηση με το παιδικό παιχνίδι. Οι εκφράσεις, η στάση του σώματος και η κίνηση του παιδιού που παίζει δηλώνουν την παρουσία του αλλά και τον εσωτερικό του κόσμο, που αντανακλώνται στο περιβάλλον που το περιβάλλει. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 22/3 και θα διαρκέσει μέχρι τις 16/4.

ΚΩΣ

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σε υποκριτικό άθλο

Το έργο του Θωμά Ψύρρα «Μαράν Αθά» ερμηνεύει η Γιασεμί Κηλαηδόνη στο θέατρο Πολυχώρος Σφαγείο στην Κω. Η ηθοποιός σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμισι ωρών υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης. Η παράσταση φιλοξενείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Θεατρικοί βηματισμοί στο νησί του Ιπποκράτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή