Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Lebensraum»

Θεσσαλονίκη

Στο θέατρο BlackBox  (Βασ. Ολγας 65 & Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη) μεταφέρεται για λίγες παραστάσεις το έργο «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη, που έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο και παρουσιάστηκε με επιτυχία στη Φρανκφούρτη και την Αθήνα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελενα Σωκράτους. Ερμηνεύουν οι Κωστής Καλλιβρετάκης και Κωνσταντίνος Γεράκης. Απόψε στις 11 και αύριο στις 9 μ.μ.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Βόλτα στο ρεμπέτικο

Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας Thessaloniki Walking Tours, ο Τάσος Παπαδόπουλος καθοδηγεί το κοινό σε ένα ταξίδι στην ιστορία του ρεμπέτικου, αναζητώντας τα ίχνη του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη και του Κατσαρού στα παλιά στέκια της πόλης, τις πλατείες και τις φυλακές. Η διαδρομή ολοκληρώνεται στο Αλάμπρα με ζωντανή μουσική. Συνάντηση την Κυριακή στις 11 π.μ. στην είσοδο του Γεντί Κουλέ.

ΘΕΑΤΡΟ

«The chessboard»

Καβάλα

Η παράσταση «The chessboard» σε σύλληψη και εικαστική επιμέλεια Βάσως Ζήσου και σκηνοθεσία Παύλου Σταυρόπουλου παρουσιάζεται στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 9 μ.μ. Βασισμένο στο κλασικό διήγημα του Εντγκαρ Αλαν Πόε «Η μάσκα του κόκκινου θανάτου» και τη μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ για το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», το έργο είναι μια αλληγορία για την προσπάθεια του ανθρώπου να διασφαλίσει την ευημερία του.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ερωτόκριτος» αλλιώς

Θεσσαλονίκη

Οι Χαΐνηδες και η χορευτική-ακροβατική ομάδα «Κι όμΩς κινείται» παρουσιάζουν στις 21/4 μια ερμηνεία διαφορετική από τις συνηθισμένες, στη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος», βασισμένη στο κλασικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Η διαλεκτική του τραγουδιού/αφήγησης από τα πολλά διαφορετικά όργανα και τις φωνές συμπληρώνεται και διαχέεται μέσα από τη θεατρική πτυχή του έργου. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συνάντηση αγγλόφωνου ροκ

Θεσσαλονίκη

Τρία από τα πιο δραστήρια και δυναμικά σχήματα της σύγχρονης ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ζωντανή εμφάνιση απόψε στο ΕightBall Club. Το post alternative των Jane Doe συναντά τον πιο folk ήχο των Μani Deum και το oνειρικό ροκ των Lower Cut. Στις 9.30 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διάλεξη από

τον Rudi Laermans

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη ο Βέλγος κοινωνιολόγος Rudi Laermans, καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Leuven στο Βέλγιο και ειδικός στα θέματα της κοινωνιολογίας των τεχνών και του σύγχρονου χορού. Ο τίτλος της διάλεξης, που θα δώσει στο θέατρο «Κλειώ», στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ (Εγνατίας 122), με αφορμή το νέο του βιβλίο «Moving Together – Theorizing and Making Contemporary Dance» είναι «Η καλλιτεχνική συνεργασία ως ετερόνομη αυτονομία». Συντονίζει η Δανάη Θεοδωρίδου, σκηνοθέτις και ερευνήτρια του σύγχρονου θεάτρου. Στις 6 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Η τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη»

Εκθεση με θέμα «Η τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη» πραγματοποιείται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη) έως τις 9 Ιουλίου. Τα εκτιθέμενα έργα, τα οποία προέρχονται από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, είναι κυρίως βιβλία-καλλιτεχνήματα, φιλοτεχνημένα σύμφωνα με τα πρότυπα των σημαντικότερων εικαστικών κινημάτων του 20ού αιώνα, από τη ρωσική πρωτοπορία έως τον ευρωπαϊκό και αμερικάνικο μοντερνισμό και μέχρι το σύγχρονο διεθνές καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Η έκθεση συνδέεται με το 6ο Συνέδριο για την τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία.

ΚΟΖΑΝΗ

«Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε», σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου και παραγωγή του ΚΘΒΕ, ταξιδεύει στην Κοζάνη μετά την παρουσίασή του στη Μονή Λαζαριστών και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Πρωταγωνιστεί η Εφη Σταμούλη στον ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου, που αφηγείται την ιστορία της πολυτάραχης ζωής της από το κρεβάτι του νοσοκομείου, λίγο πριν χάσει οριστικά τη φωνή της. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας του έργου Σοφία Αδαμίδου είχε εξουσιοδοτηθεί από την ίδια την Μπέλλου να γράψει τη βιογραφία της. Απόψε στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΛΟΣ

Sivert Hoyem των Madrugada

O αγαπημένος του ελληνικού κοινού Sivert Hoyem (Madrugada) έρχεται την επόμενη εβδομάδα για μια μίνι περιοδεία στη χώρα μας. Ετσι, εκτός από την Αθήνα, θα εμφανιστεί στις 21/4 στο Principal Theater της Θεσσαλονίκης και την επομένη 22/4 στο Lab Art του Βόλου. Ο Νορβηγός τραγουδιστής και τραγουδοποιός συγκινεί με την ευθύτητα, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του και τη δυναμική σκηνική του παρουσία. Πληροφορίες στα τηλ. 2310-428.088 (Θεσσαλονίκη) και 2421-403.454 (Βόλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή