ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα δωρεάν της εβδομάδας

ta-dorean-tis-evdomadas-2132566

ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη 11.5

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Κοινωνία και αθλητισμός στην Ελλάδα» σε επιμέλεια των Γιάννη Ζαϊμάκη και Ελένης Φουρναράκη (εκδ. Αλεξάνδρεια) στην ΕΣΗΕΑ, στις 7.30 μ.μ., από τους Γιώργο Κόκκινο, Παντελή Κυπριανό, Θοδωρή Σπύρο και Σωτήρη Τριανταφύλλου.   Ακαδημίας 20

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τετάρτη 11.5

«Σώματα που έχουν ακόμη σημασία» είναι το θέμα της διάλεξης που δίνει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Τζούντιθ Μπάτλερ, στο Μέγαρο Μουσικής, στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο του κύκλου «Θεωρία στο Μέγαρο, φιλοσοφία, κριτική, ιστορία». Είσοδος με δελτία προτεραιότητας.
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στους ποιητές που έχει μεταφράσει ο Ερρίκος Σοφράς (Ζεάμι, Ντίκινσον, Μποντλέρ, Πένα, Οντεν) διοργανώνουν οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια [γίνεται]» και η Ελληνοαμερικανική Ενωση, στις 7.30 μ.μ., με αναγνώσεις στο πρωτότυπο από τους Ελισάβετ Μελλή, Στέφανο Μπάσιγκαλ και Στέφανο Μπίντι.
Μασσαλίας 22

Εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο των 400 ετών από τον θάνατο του συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες διοργανώνει η Ισπανοελληνική Ενωση Γλώσσας και Πολιτισμού στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στις 7.30 μ.μ.
Λ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη