Μια σύγχρονη, ποπ μελαγχολία

Μια σύγχρονη, ποπ μελαγχολία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χειμερινή σεζόν μάς αφήνει καθώς βαδίζουμε ολοταχώς για ένα πολύ ενδιαφέρον συναυλιακό καλοκαίρι, γεμάτο με σημαντικές εμφανίσεις ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών. Οι κλειστές σκηνές, ωστόσο, μας αποχαιρετούν δυναμικά με ανοιξιάτικα πάρτι σαν αυτά, για παράδειγμα, που ετοιμάζει ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Σταυρό του Νότου γι’ αυτό και το επόμενο Σάββατο. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της «Καλλιθέας», ο αγαπημένος τραγουδοποιός μαζεύει και πάλι την μπάντα του (Κωστής Χριστοδούλου, Μιχάλης Καπηλίδης, Κώστας Παντελής, Γιοέλ Σότο) και ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού, εξοπλισμένος με νέα αλλά και παλιότερα αγαπημένα του τραγούδια. Μαζί τους θα είναι και η πολύ αξιόλογη ερμηνεύτρια Ειρήνη Αραμπατζή.

Ως γνωστόν, οι ζωντανές εμφανίσεις του Δεληβοριά δεν είναι από τις πλέον συνηθισμένες. Στα τραγούδια παρεμβάλλονται ιστορίες (γι’ αυτά ή άσχετες), προσωπικές αφηγήσεις, διάλογος με το κοινό, τζαμαρίσματα κ.ο.κ. Αλλωστε, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, τα κομμάτια του έχουν πολύ περισσότερους στίχους από εκείνα των υπόλοιπων συναδέλφων του, οπότε χρειάζονται μια κάποια… επεξήγηση. Επιπλέον, από τότε που κόλλησε το «μικρόβιο» της παραγγελιάς (εκείνη η «Αρμένικη βίζιτα» στο Passport φταίει κυρίως), ο κόσμος μπαίνει ακόμα πιο πολύ στην εξίσωση και ο Φοίβος, μοιραία, κατεβαίνει από τη σκηνή όλο και αργότερα.

Για να γυρίσουμε όμως στην «Καλλιθέα», που σίγουρα θα έχει την τιμητική της στον Σταυρό του Νότου, η αλήθεια είναι πως ακολουθεί την παράδοση του δημιουργού της. Τα συστατικά της είναι η νοσταλγία και οι αναμνήσεις που καταφέρνουν να επικοινωνήσουν πολύ καλά με το σήμερα· μια σύγχρονη μελαγχολία, φιλτραρισμένη μέσα από τον μοναδικό ποπ τρόπο του Δεληβοριά. Ακριβώς αυτή η αίσθηση περνάει και επί σκηνής. Ο βιωματικός τρόπος δηλαδή με τον οποίο γράφτηκαν αυτά τα τραγούδια έρχεται στο προσκήνιο και με την ερμηνεία τους, με τον καλλιτέχνη να μεταφέρει στον κάθε στίχο μια δική του –αλλά και συλλογική– αξέχαστη εικόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή