ΑΤΖΕΝΤΑ

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

epiloges-tis-evdomadas-perifereia-2133663

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Robert McCabe
Πόρος

Εκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe, με τίτλο «Αιγαιοπελαγίτικα καΐκια, 1954-1964», παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne, στην παραλία του Πόρου. Εκτίθενται 50 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Αμερικανού καλλιτέχνη, οι οποίες αποτυπώνουν το φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον της μεταπολεμικής Ελλάδας. Διαρκεί έως τις 29 Μαΐου.

EIKAΣΤΙΚΑ
Μανταλίνα Ψωμά
Τρίκαλα

«Ενδιάμεσα» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης της Μανταλίνας Ψωμά στην γκαλερί Alma στα Τρίκαλα, όπου παρουσιάζει έργα από τη δουλειά των τελευταίων δύο ετών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από την ιδιόμορφη ρεαλιστική ταυτότητά τους και την έντονη σιωπή στην περιρρέουσα ατμόσφαιρά τους.

ΘΕΑΤΡΟ
«Σωτηρία με λένε»
Θεσσαλονίκη

Τελευταίες ημέρες παραστάσεων για το έργο «Σωτηρία με λένε» της βιογράφου της Σωτηρίας Μπέλλου, Σοφίας Αδαμίδου, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου με την Εφη Σταμούλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Απόψε στις 9 και αύριο στις 7 μ.μ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

ΕΚΘΕΣΗ
«Το πνεύμα του κρασιού»
Θεσσαλονίκη

Εκθεση  με τίτλο «Wine Spirit / Το πνεύμα του κρασιού» φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca (Βασ. Ολγας 180 & Θεμ. Σοφούλη) μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η έκθεση επιχειρεί μέσα από τα έργα 34 Ελλήνων καλλιτεχνών να συνδυάσει με έναν πρωτότυπο τρόπο εθνογραφικές, γεωγραφικές, ιστορικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές και καθημερινές αναφορές, με κοινό άξονα το κρασί.

KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Αφιέρωμα
στο ισπανόφωνο σινεμά
Ξάνθη

Το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιείται στην Ξάνθη έως τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Αποτελεί συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Φιλοπρόοδης Ενωσης Ξάνθης με το Instituto Cervantes, την πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το φροντιστήριο «Δίας». Προβάλλονται έξι ταινίες των Mario Camus, Gonzalo Suarez, Achero Manas, Patricia Ferreira, Alejandro Amenabar και Luis Bunuel (φωτ.).