Σοφία Νοητή Τρίο – Beyond Cassandra Wilson

Σοφία Νοητή Τρίο – Beyond Cassandra Wilson

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την μουσική σκέψη της Cassandra Wilson, της μεγάλης τραγουδίστριας της Τζαζ με την χαρακτηριστική βαθειά κοντράλτο φωνή, η οποία στην πορεία της συνέδεσε την τζαζ με την ροκ και την ποπ, δημιουργώντας τον προσωπικό αισθαντικό της ήχο, η Σοφία Νοητή με το Τρίο της μας προσκαλεί σε ένα “All Standards” Project.

Με κυρίαρχα τα τζαζ ηχοχρώματα, μέσα από έναν παιγνιώδη και δυναμικό συγκερασμό, η Σοφία Νοητή σε συνεργασία με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Σάκη Τσινούκα και τον Γιάννη Παπαγιαννούλη θα μας συμπαρασύρει με την εξαίσια φωνή της, η οποία μεταμορφώνεται μαγικά, στο μυσταγωγικό της κόσμο: εκεί όπου η μουσική ενυπάρχει ως ένα αδιαίρετο όλον χωρίς διαχωρισμούς και περιορισμούς, ενώ, ταυτόχρονα, έχει αναρίθμητες αποχρώσεις. 

Όπως λέει η ίδια: "Η επιλογή των κομματιών έχει γίνει σύμφωνα με τις επιρροές μου, από τότε που η μουσική ξεκίνησε να χαράζει μέσα μου συγκινήσεις, χωρίς να ξέρω τι ανήκει σε ποιο είδος και γιατί. Απλά, ακολουθούσα αυτό, που αληθινά προερχόταν από το πνεύμα μου και την καρδιά μου, και ταυτιζόταν με αυτούς τους ήχους. Μέσα από τούτη τη διαδρομή, η οποία ενώνει όσα κουβαλάω,  έγινα, αυτό, που είμαι σήμερα, αυτό που παρουσιάζω στη σκηνή – καταθέτοντας την αλήθεια μου ως μουσικός και ως άνθρωπος. Γιατί το να αποκαλύπτεις τον αυθεντικό σου εαυτό, είναι πολύ πιο απαιτητικό από οποιαδήποτε τεχνική".

Σοφία Νοητή, φωνή

Σάκης Τσινούκας, κιθάρα

Γιαννης Παπαγιανούλης, κρουστά

AFRIKANA Jazz Club

Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός

ΤΗΛ. 210 3410445 – 6942 609229

Τρίτη 17 Μαΐου,

Ώρα Έναρξης 22:30

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή