Η Ατζέντα της εβδομάδας

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τετάρτη 1.6

Ξεκίνημα με Beirut στο Release Athens

To νέο μουσικό φεστιβάλ της πόλης, το Release Athens, κάνει πρεμιέρα στην πλατεία Νερού του Φαλήρου, φιλοξενώντας τούς πολύ αγαπητούς Beirut. Η μπάντα του Ζακ Κόντον με τα βαλκανικά ηχοχρώματα ξέρει να προσφέρει αξέχαστες ζωντανές εμφανίσεις. Από τη ζεστή φωνή του ίδιου του Κόντον μέχρι τους χαρακτηριστικούς ήχους της τρομπέτας, του φλικόρνου και του γιουκαλίλι, οι Beirut αποτελούν ένα σχήμα που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Μαζί τους θα είναι οι Daughter, οι Cass McCombs κ.ά. Από τις 4 μ.μ.

Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή 29.5

Η Imany ξανά στην Αθήνα

Μία από τις πιο αγαπημένες, τα τελευταία χρόνια, ποπ καλλιτέχνιδες (και) του ελληνικού κοινού έρχεται για ένα πολυαναμενόμενο λάιβ δίπλα στο κύμα, στο Ακρωτήρι. Μαζί της θα έχει τις μελωδίες από το νέο της άλμπουμ, με τίτλο «There were tears». Εναρξη από την Angelika Dusk.

Βασ. Γεωργίου Β΄ 5, παραλία Αγίου Κοσμά

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή 29.5

Το μοντέρνο συναντά το vintage στο Gazarte

Η «φρέσκια» Robin MacKelle έρχεται στο Gazarte για να μας παρουσιάσει το ιδιαίτερο μείγμα από μουσικές των 50s και 60s με το σύγχρονο σόουλ ιδίωμα, το οποίο αποτελεί τον σήμα-κατατεθέν ήχο της. Ταυτόχρονα μας συστήνει το νέο άλμπουμ «The Looking Glass», την πιο ώριμη μέχρι τώρα δουλειά της. Στις 9.30 μ.μ. Βουτάδων 32-34

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δευτέρα 30.5

Πάρτι για τη Σχεδία στην Τεχνόπολη

Το γνωστό σε όλους πλέον περιοδικό δρόμου «Σχεδία» πραγματοποιεί την καθιερωμένη ετήσια συναυλία του για την ενίσχυση των κοινωνικών του δράσεων και προσκαλεί πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Encardia, Gadjo Dilo, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος κ.ά. Στις 7 μ.μ.

Τεχνόπολη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τετάρτη 1.6

Ο Σπάικ Λι συνδιαλέγεται με τον… Αριστοφάνη

Ο Αμερικανός καθηγητής κινηματογράφου και μίντια Αντριου Χόρτον έρχεται στην Ελληνοαμερικανική Ενωση για μια διάλεξη με θέμα την πρόσφατη ταινία του Σπάικ Λι «Chi-Raq». Το φιλμ αποτελεί σύγχρονη διασκευή της αριστοφανικής «Λυσιστράτης». Στις 7 μ.μ.

Μασσαλίας 22

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παρασκευή 3.6

Ο Μικρούτσικος συναντά τον Πασχαλίδη

Ο Θάνος Μικρούτσικος συνεργάζεται με τον Μίλτο Πασχαλίδη ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, έχοντας μαζί τους τραγούδια αγαπημένα από τρεις γενιές. Μαζί τους η ταλαντούχα τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου. Πρώτη στάση, στο Θέατρο Πέτρας. Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παρασκευή 3.6

Μαίρη Λίντα δίπλα στη θάλασσα

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac, το μακροβιότερο εγχώριο λάτιν συγκρότημα, στο νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Half Note που ξεκινάει την Παρασκευή, στο παραλιακό Sirocco’s Club. Στις 10.30 μ.μ.

Διαδόχου Παύλου 33, παραλία Γλυφάδας

MOYΣΙΚΗ

Δευτέρα 30.5

Η Σαββίνα Γιαννάτου τραγουδάει στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς με τη συνοδεία του διακεκριμένου πιανίστα Τάκη Φαραζή, στις 8 μ.μ.

Πειραιώς 138

Τρίτη 31.5

Ροκ πάρτι διοργανώνουν οι εκδόσεις Bell με την Αλκμήνη Χατζηνάσιου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Στίβεν Κινγκ «Ο,τι βρεις δικό σου», στο MΟΝΚ Grapes & Spirits, στις 9 μ.μ. Το βιβλίο θα διατίθεται σε αποκλειστική προπώληση για τη βραδιά, ενώ θα κληρωθούν συλλεκτικά μπλουζάκια με την προσωπογραφία του συγγραφέα.

Καρόρη 4

ΘΕΑΤΡΟ

Πέμπτη 2.6

«Η αποστολή: ανάμνηση από μιαν επανάσταση» του Χάινερ Μίλερ ανεβαίνει στο Θέατρου Αττις, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπο, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, στις 9 μ.μ.

Λεωνίδου 12

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δευτέρα 30.5

«Η τζιχάντ στην Ευρώπη» είναι το θέμα της ανοικτής εκδήλωσης με ομιλητές τον καθηγητή στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού Ζιλ Κεπέ και τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρη Ρούσο, η οποία διοργανώνεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στις 6.30 μ.μ., από την Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού αλλά και το Ινστιτούτο.

Σίνα 31

Η αριστεία στην εκπαίδευση και η συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας αποτελούν το θέμα της εκδήλωσης «Αριστεία στην παιδεία και πρόοδος» που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονας και το Σωματείο «Παιδεία Αριστείας» στο Ιδρυμα Ευγενίδου, στις 4 μ.μ., με ομιλητές αξιόλογους ακαδημαϊκούς, όπως τους Εμμανουήλ Γιακουμάκη, Γεώργιο Καψάλη, Ισμήνη Κριάρη, Μαρία Νικολαΐδη κ.ά.

Συγγρού 387

Τετάρτη 1.6

«Σταλινισμός και διανοούμενοι την περίοδο του Μεσοπολέμου στη Σοβιετική Ενωση» είναι το θέμα του σεμιναρίου Ιστορίας, το οποίο πραγματοποιείται στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς, στις 7.15 μ.μ., με ομιλίες από τους Χρήστο Κεφαλή, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη και Βασίλη Τσενκελίδη.

Αγίων Θεοδώρων και Κυριακού

Πέμπτη 2.6

Παρουσιάζεται το αρχαίο θέατρο Καλυδώνος από την αρχαιολόγο Ολυμπία Βικάτου και τον αρχιτέκτονα Νίκο Χατζηδάκη, στο Μέγαρο Μουσικής, στις 7 μ.μ., από το Megaron Plus αλλά και το σωματείο Διάζωμα.

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Παρασκευή 3.6

Ξεκινά το φεστιβάλ Elaionas 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα και σε άλλους χώρους, με ανάγνωση αποσπάσματος του «Επιτάφιου» του Θουκυδίδη από την Ολια Λαζαρίδου. Στις 7.30 μ.μ. Ηρακλειδών 66

ΒΙΒΛΙΟ

Δευτέρα 30.5

Παρουσίαση του βιβλίου «Η αρετή της συγγνώμης. Σκέψεις πάνω στον Σαίξπηρ» (εκδ. Σοκόλη) του Πίτερ Μπρουκ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, στις 8.30 μ.μ., από τους Στάθη Λιβαθινό, Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Γιώργο Γεωργούση, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσει ο Κώστας Καστανάς.

Πανεπιστημίου 12

Τετάρτη 1.6

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μαγευτικές αφηγήσεις» (εκδ. Θεοδωρίδη & Συν/κες Ε.Ε.) της Μαρίας Σπυροπούλου – Θεοδωρίδου, διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στις 7 μ.μ.

Βασ. Σοφίας 9

Πέμπτη 2.6

Παρουσίαση του βιβλίου «Η νοσταλγία της πραγματικότητας. Δοκίμια και κριτικές 2002-2013» (εκδ. Εστία) του Δημοσθένη Κούρτοβικ από τον Γιώργο Αριστηνό στο βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο. Στις 7 μ.μ.

Στασινού 13

Συνεχιζεται με επιτυχια

Η Ευρωπαϊκή Ενωση σε Fast Forward

Τι θα θυμούνται οι μελλοντικές γενιές από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, εάν αυτό οδηγούνταν σε διάλυση; Ποια κομμάτια της Ευρώπης θα έμπαιναν σε ένα μουσείο, για να θυμίζουν εκείνη την εποχή; Μια Ευρωπαϊκή Ενωση ως σύντομο ιστορικό ιντερμέδιο παρουσιάζει ο Τόμας Μπέλινκ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fast Forward της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στην εγκατάστασή του «Το σπίτι της ευρωπαϊκής ιστορίας στην εξορία», που πήρε παράταση και συνεχίζεται στους διαδρόμους του πρώην υπουργείου Εργασίας. Με άφθονο μαύρο χιούμορ, ο Μπέλινκ «θυμίζει» στους επισκέπτες το ευρώ, τα ανοιχτά σύνορα, τις κοινές πολιτικές της Ενωσης και επιχειρεί με κριτική ματιά, οξύτατη αλλά και συμπαθητική, να ενεργοποιήσει προβληματισμούς για την αποτροπή ενός τέτοιου σκοτεινού μέλλοντος.

Πειραιώς 40. Πληροφορίες και προκράτηση θέσεων στο 210-90.05.800. Παράταση έως τις 5 Ιουνίου

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή