Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Απολογία Σωκράτη»

Λευκάδα

Από το Φουαγιέ Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας ξεκινάει τη θερινή της περιοδεία η παράσταση «Πλάτωνα, απολογία Σωκράτη», που παρουσιάζεται στα αρχαία ελληνικά σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Το έργο, που συνιστά μια αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη, παρουσιάστηκε με επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδος. Ερμηνεύουν οι Βασίλης Καραμπούλας και Γιάννης Κολόι. Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Kρατικό Ωδείο

Θεσσαλονίκη

Το βράδυ της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια συναυλία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη (φωτ.), θα συνοδεύσει οκτώ νεαρούς σολίστες που επιλέχθηκαν με εσωτερικό διαγωνισμό, σε ένα πρόγραμμα με έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ, Μέντελσον κ.ά. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Αγνωστες Οδύσσειες»

Θεσσαλονίκη

Την ερχόμενη Τρίτη εγκαινιάζεται η νέα, ομαδική έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Αγνωστες Οδύσσειες». Συμμετέχουν 26 φωτογράφοι και φωτορεπόρτερ με 160 έργα, τα οποία περιστρέφονται γύρω από το θέμα της μετανάστευσης.

ΒΙΒΛΙΟ

Φεστιβάλ

Θεσσαλονίκη

Το καθιερωμένο ραντεβού του με το βιβλιόφιλο κοινό θα πραγματοποιήσει το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Τα περίπτερα των εκδοτών θα απλωθούν από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης. Το φεστιβάλ, που παραδοσιακά εγκαινιάζεται με καλοκαιρινά μπουρίνια, είναι αφιερωμένο στο τρέχον «Ετος Αριστοτέλη» και διαρκεί από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Θέατρο για όλους»

Κοζάνη

Με τη συμμετοχή 13 σχημάτων πραγματοποιείται φέτος το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους», έως τις 14 Ιουνίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πράσινες διαδρομές

στον πολιτισμό

Στη δράση «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» του υπουργείου Πολιτισμού συμμετέχει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας περιήγηση στην υπαίθρια έκθεση «Μνήμη και… Λίθοι», σήμερα στις 10.30 π.μ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά των λίθων κατά την αρχαιότητα, από την εξόρυξη και επεξεργασία τους έως τη χρήση τους στην αρχιτεκτονική, στις ταφικές πρακτικές και στην καθημερινότητα. Ακολουθεί, στις 11.30 π.μ., ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή του μουσείου με θέμα «Στεφάνια και φυσικός κόσμος».

ΜΥΚΟΝΟΣ

Τρεις εκθέσεις

στο νησί των ανέμων

Από πέρυσι η Μύκονος έχει αποκτήσει έναν καλαίσθητο χώρο για την προώθηση της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με πρωτοβουλία της Μαρίνας Βρανοπούλου. Τα «Δυο Χωριά» μένουν ανοικτά όλον τον χρόνο με συνεχή εκθεσιακά αφιερώματα. Την Παρασκευή 27 Μαΐου ανοίγουν το «Almost Empty», ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πάνου Παπαδόπουλου και το «Between», ατομική έκθεση φωτογραφίας του Πάρι Πετρίδη. Η πλατφόρμα παρουσιάζει επίσης την ομαδική έκθεση «Alice in Crisis», σε επιμέλεια της Μαρίνας Βρανοπούλου.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναδρομική έκθεση

του Ν. Βεντούρα

H Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας παρουσιάζει την έκθεση «Νικόλαος Βεντούρας – Αναδρομική». Εγκαινιάζεται αύριο στο Περιστύλιο Παλαιών Ανακτόρων και περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς του σπουδαίου Κερκυραίου χαράκτη. Κατ’ εξοχήν τοπιογράφος, απεικόνισε σκηνές και ασχολίες των κατοίκων της Κέρκυρας, καθώς και εικόνες από πλοία στο λιμάνι της. Από το 1942 και έπειτα ίσως ήταν ο μόνος που προχώρησε σε έργα χαρακτικής με αφηρημένες διατυπώσεις, ενώ μετά το 1970 έδωσε έργα με έντονο εξπρεσιονιστικό στυλ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9/9.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αριάδνη

και Πηνελόπη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης του μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης θα διαρκέσουν έως τις 20 Ioυνίου και περιλαμβάνουν από προβολές μέχρι την ενότητα «Η υφαντική τέχνη στο σχολείο». Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.panoreon.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή