Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Στο πλαίσιο του Πανοράματος Ελληνικής Τζαζ, το κουιντέτο του τρομπετίστα Στέλιου Χατζηκαλέα εμφανίζεται στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού 107) στις 9.30 μ.μ.

-Eκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά με τίτλο «Είναι όλα ψέμα» πραγματοποιείται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη έως τις 2 Ιουλίου.

-Εναρξη της καθιερωμένης έκδοσης βιβλίου στο Πασαλιμάνι που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά έως τις 26 Ιουνίου (καθημερινά 7 με 11 μ.μ.).

-Ο Σωτήρης Δημητρίου συναντά τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συνομιλίες με νέους πεζογράφους» στις 7.30 μ.μ. στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2).

-Θερινό bazaar βιβλίων στις εκδόσεις «Αγρα» (Ζωοδόχου Πηγής 99), σήμερα από τις 3 έως τις 8 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 11 π.μ. έως τις 8.30 μ.μ.

-Το String  Theory Ensemble παρουσιάζει το μουσικό πρότζεκτ «Cheap» του Γιώργου Πατεράκη με τη συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στον Χώρο Τέχνης «14η Μέρα» (Καλλιρρόης 10).

-Αρχαιολόγοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στην «αίθουσα του βωμού», όπου εκτίθεται το πήλινο σύμπλεγμα «παιχνίδι για φίλους» και συνομιλούν μαζί τους για τα αρχαία παιχνίδια τύχης και στρατηγικής, στη 1 μ.μ.

-Ανοιχτό σεμινάριο Φιλοσοφίας με θέμα «Ανθρώπινα ένστικτα και Πολιτεία» και εισηγητή τον Παναγιώτη Αποστολόπουλο-Πέρρο, στις 7 μ.μ. στην Ακαδημία Πλάτωνος.

-Η καλλιτεχνική κολεκτίβα influx παρουσιάζει την παράσταση «Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων & Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα» στις 9 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης.

-Προβολή της ταινίας «Jackpot», βασισμένης σε ιστορία του Jo Nesbo, στις 5.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118).

-Το Μικρό Πολυτεχνείο και ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Δάσκαλός μου Ο Σοπενχάουερ», βασισμένη στα πέντε κείμενα που διακρίθηκαν στο Pocket Theatre Festival Αθηνών, στις 9 μ.μ. στο «Black Box» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).

-Εναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών με την πρεμιέρα της νέας παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Αΐντα» του Βέρντι σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε, στις 9 μ.μ. στο Ηρώδειο.

-Ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Μπαλάφας εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί στην Πλατεία Νερού (οι πόρτες ανοίγουν στις 5 μ.μ.).

-Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του παιδικού διαγωνισμού για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2016-2017 του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «Φανταστικές Κυκλάδες. Φτιάξε το Νησί σου!» (πληροφορίες στο cycladic.gr).

-Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες στις 6 μ.μ. στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

-Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ελαιώνα με προβολή ντοκιμαντέρ (6.30 μ.μ.), θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Σίσσυς Παπαθανασίου με τους Μάνο Καρατζογιάννη και Ενκε Φεζολλάρι (8 μ.μ.) και μουσική περφόρμανς με τίτλο «ODC ΧΙ-Η σκιά του Αλλου» από την Ελλη Παπακωνσταντίνου και τον Παναγιώτη Βελιανίτη (9 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα (Ηρακλειδών 66).

-Ρεσιτάλ κιθάρας του Χρήστου Μοτορίνου στις 9 μ.μ. στο «Zp87» (Ζωοδόχου Πηγής 87).

-Στις 21 Ιουνίου αρχίζει η πρώτη περίοδος του προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη» για παιδιά από 5 έως 12 ετών, που διοργανώνει ο «Ελληνικός Κόσμος», με θέμα «Στη σκιά των τεσσάρων πινάκων» (κρατήσεις στο 212. 25.40.000).

-Εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «America» και τη συμμετοχή των Ν. Βεντουράκη, Γ. Γερόλυμπου, Π. Κοκκινιά κ.ά. στις 8 μ.μ. στην γκαλερί CAN (Π. Αναγνωστοπούλου 42).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή