Το «Μεγάλο μας Σπίτι» ανοίγει την πόρτα του σε μικρούς και μεγάλους την 1η Ιουλίου

Το «Μεγάλο μας Σπίτι» ανοίγει την πόρτα του σε μικρούς και μεγάλους την 1η Ιουλίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαίνια πραγματοποιεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου το «Μεγάλο μας Σπίτι». Τι είναι; Μια ομάδα ψυχαναλυτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών κ.ά., έπειτα από επεξεργασία στις τακτικές επί διετία συναντήσεις τους, συνέστησαν ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και το 2015 ίδρυσαν ως εθελοντές το «Μεγάλο μας Σπίτι», ακολουθώντας τις αρχές των ανά τον κόσμο δομών τύπου «Πράσινο Σπίτι». Ετσι επονομάζεται η πρώτη δομή που εμπνεύστηκε και ίδρυσε το 1979 η Γαλλίδα ψυχαναλύτρια Françoise Dolto (1908-1988) με τους συνεργάτες της και η οποία λειτουργεί πάντα στο Παρίσι. Στόχος του «Μεγάλου μας Σπιτιού» είναι να αποτελέσει χώρο υποδοχής, συναντήσεων και πρώιμης κοινωνικοποίησης, αλλά και χώρο συνδιαλλαγής με τα παιδιά γύρω από ερωτήματα που θέτουν με τον τρόπο τους στα πρώτα έτη της ζωής τους, καθώς και ένα χωρικό σημείο όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τα ερωτήματα που συχνά προκύπτουν με τον ερχομό ενός παιδιού στην οικογένεια. Απευθύνεται σε βρέφη, σε παιδιά έως τριών ετών και στους γονείς τους. Τα τρία πρώτα έτη της ζωής ενός παιδιού είναι σημαντικά: όλα είναι ακόμη ρευστά και σχεδόν τίποτα δεν έχει ακόμη εδραιωθεί. Το «Μεγάλο μας Σπίτι» δεν είναι παιδικός σταθμός αλλά ενδιάμεσος χώρος, από την οικειότητα του σπιτιού και της οικογένειας στο ευρύτερο πεδίο των πρώτων κοινωνικών δομών (τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο) όπου καλείται να ενταχθεί το παιδί. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο συνοδός του παιδιού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απουσιάσει από τον χώρο. Η προσέλευση στο «Μεγάλο μας Σπίτι» γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Κτιριακό συγκρότημα πάρκου ΚΑΠΑΨ, επί των οδών Τριφυλίας και Λάμψα, μετρό Πανόρμου. Τηλέφωνα (προσωρινά): 6976-214.999, 6932-621.580, 6972-261.507. www.tomegalomasspiti.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή