Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Θεματική παρουσίαση με αφετηρία τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη: το μαντείο των ήχων» στη 1 μ.μ. στο Μουσείο της Ακρόπολης.

-Ο Γιώργος Κιμούλης διασκευάζει και σκηνοθετεί την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Αλμπέρτο Φάις κ.ά. απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

-Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης με τίτλο «Duplicit» στις 8 μ.μ. στη «Snehta Residency» (Δροσοπούλου 47, Κυψέλη). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Sarah Cameron, Rachel Haines, Katrin Hanusch, Linda Hemmersbach, Gemma Lowe, Leah Emma Miller-Biot και Paulina Sandberg.

-Εγκαίνια  του πρότζεκτ «Urban Layers – Νέα Φωτογραφικά Mονοπάτια», που περιλαμβάνει δύο ομαδικές εκθέσεις και μία βιντεοεγκατάσταση του Adrian Paci, στις 8 μ.μ. στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

-Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας εμφανίζονται στις 9.30 μ.μ. στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

-Η παράσταση «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη» σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δήμου Αβδελιώδη παρουσιάζεται στις 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Φρύνιχος, στους Δελφούς. Ερμηνεύουν οι Βασίλης Καραμπούλας και Γιάννης Κολόι.

-Εκδήλωση ποίησης και μουσικής με αφορμή την έκδοση του βιβλίου – CD του Αγγελου Καλογερόπουλου «Ανακομιδή. Ακολουθία ποιημάτων και τραγουδιών», στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Εν Πλω» (Χαριλάου Τρικούπη 6). Συμμετέχουν οι Χρίστος Τσιαμούλης, Καίτη Κουλλιά, Γιώργος Καλκάνης, Bασίλης Καπανίκης και Δημήτρης Κωστής.

-Η μεσόφωνος Ζωή Απειρανθίτου και ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός, σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στην οπερέτα και στο μιούζικαλ στη μικρή σκηνή «live stage @ the bar» του Φεστιβάλ Αμαρουσίου (Αμαλίειο, Λεωφ. Κηφισίας 219), στις 9 μ.μ.

-Πρεμιέρα του έργου Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», που ανεβάζει το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης.

-Η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στις 8 μ.μ. στο Θέατρο Ολύμπια (είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων).

-Η Μικρή Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία του Ωδείου Kodaly υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα ερμηνεύουν τη Μικρή Λειτουργία σε Ρε μείζονα του Μότσαρτ καθώς και θρησκευτικά και κοσμικά έργα από εννέα ευρωπαϊκές χώρες αύριο, Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης (είσοδος ελεύθερη).

-Εναρξη του τριήμερου Φεστιβάλ Τεχνών ΒΙΔΑ ΛΑΣΚΑ που πραγματοποιείται στο νησί Βίδο, στην Κέρκυρα, με προσκεκλημένους τους Φοίβο Δεληβοριά, Γιάννη Αγγελάκα, Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.ά.

-Το 2ο δεκαήμερο της εναλλακτικής θερινής κατασκήνωσης του «Ελληνικού Κόσμου» για παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών με τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων παιχνιδιών» αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα (πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 212-25.40.000).

-Το Athens School Festival 2016 πραγματοποιείται στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο και την Κυριακή από τις 6 μ.μ.

-Στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου, φιλοξενείται η έκθεση έργων των δώδεκα επιλαχόντων του διεθνούς βραβείου φωτογραφίας Prix Pictet με τίτλο «Disorder (Aταξία)» από σήμερα έως τις 6 Οκτωβρίου.

-Με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Ρεματιάς «Νύχτες Αλληλεγγύης» στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ιωάννα Παππά και Νικήτας Τσακίρογλου.

-Τριήμερη γιορτή comics και animation από τo Comicon-shop, σήμερα, αύριο (6 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα) και μεθαύριο (12 μεσ. έως τις 10.30 μ.μ.) στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή