Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Η ερμηνεύτρια της σόουλ Idra Kayne εμφανίζεται στις 10 μ.μ. στο «Gazarte» (Βουτάδων 32-34).

-Η πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, κάνει πρεμιέρα απόψε στις 9 στο Θέατρο «Φρύνιχος» των Δελφών.

Η παράσταση «Το ζήτημα της Φαλακρής Τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο» σε σκηνοθεσία Μαριλένας Κατρανίδου παρουσιάζεται απόψε και αύριο στις 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7), στο πλαίσιο του Reborn in Athens Festival.

-Αφιέρωμα  στην ελληνική αγγλόφωνη μουσική σκηνή με τη συμμετοχή των Prins Obi, Nalyssa Green και Larry Gus στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (είσοδος ελεύθερη).

-Ξενάγηση  στην έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» στις 6.30 μ.μ. στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

-Παρουσίαση  του βιβλίου της Ελένης Στασινού «“Βρωμοθήλυκα” της ιστορίας» (εκδ. Γκοβόστη) από τους Ιωάννη Τζαμτζή και Κωνσταντίνο Μπούρα στις 8 μ.μ. στον Πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10).

-Ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης εμφανίζονται στις 9 μ.μ. στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για μια συναυλία με προσκεκλημένη τη Χάρι Αλεξίου.

-Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες από σήμερα έως τις 12 Ιουλίου στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της ΑΣΚΤ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

-Παρουσίαση του βιβλίου της Jean Breton Conolly «Το αίνιγμα του Παρθενώνα» (εκδ. Πατάκη) στις 8 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

-Εκδήλωση  αφιερωμένη στους Ολυμπιόνικους Υμνους του Πινδάρου με αφορμή το βιβλίο του ποιητή Νίκου Σταμάτη «Το υπέρτατο νόημα της Δόξας – Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο φως της πινδαρικής ποίησης» (εκδ. Καστανιώτης) στις 8.30 μ.μ. στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

-Η παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Κένεθ Μπράνα και χορογραφία του Ρομπ Ασφορντ προβάλλεται σε απευθείας μετάδοση από το θέατρο Garrick του Λονδίνου, στις 9.15 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρωταγωνιστούν οι Lily James και Richard Madden.

-Μουσική βραδιά με τους Eva Sakellari & The SoulVibes στις 9.30 μ.μ. στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ (Σιδ. Σταθμός Ρουφ).

-Προβολή του βραβευμένου μουσικού ντοκιμαντέρ «ENCARDIA, η πέτρα που χορεύει» του Αγγελου Κοβότσου, ο οποίος ακολούθησε τα μέλη του συγκροτήματος Encardia στο ταξίδι τους στην Κάτω Ιταλία για να ερευνήσουν την ελληνόφωνη μουσική παράδοση, στις 9 μ.μ. στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136) με ελεύθερη είσοδο.

-Ομαδική έκθεση κεραμικής με τίτλο «Η Κεραμική χθες, σήμερα, αύριο» φιλοξενείται έως τις 31 Οκτωβρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια του. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Μαρία Βλαντή, Βούλα Γουνελά, Χριστίνα Μόραλη, Λίλη Μπακογιάννη και Εφη Σπηλιώτη.

-Παρατείνεται  έως το Σάββατο το bazaar βιβλίων για μικρούς και μεγάλους στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.).

-Προβολή της ταινίας «Μάκβεθ» σε σκηνοθεσία του Ρόμαν Πολάνσκι στις 9 μ.μ. στον Κήπο Δ της Πειραιώς 260, στο πλαίσιο αφιερώματος στο Σαίξπηρ του Athens Open Air Film Festival. Είσοδος ελεύθερη. Με τους Τζον Φιντς, Φραντσέσκα Ανις, Μάρτιν Σο και Στίβεν Τσέις.

-Με τη  συναυλία του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και του Βαγγέλη Κορακάκη ολοκληρώνεται απόψε το φεστιβάλ «SummERTime» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Είσοδος δωρεάν.

-Το έργο «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου παρουσιάζεται απόψε και αύριο στις 9.15 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή