Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ

Με έμπνευση ένα βιβλίο

Πάτρα

Η Γκαλερί Cube φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Through the Looking Glass». Ο τίτλος είναι δανεισμένος από το δεύτερο βιβλίο του Λιούις Κάρολ, «Through the Looking-Glass, and What Alice Found There», συνέχεια του «Alice’s Adventures in Wonderland» του ίδιου. Ο κάθε εικαστικός που συμμετέχει, κλήθηκε να δημιουργήσει ένα έργο που είτε να συνδέεται άμεσα με την ιστορία του βιβλίου είτε να είναι αποτέλεσμα της δικής του ματιάς.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Τραγούδια – σταθμοί

Κρήτη

Στο Κηποθέατρο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο θα βρεθούν την Παρασκευή 15/7 στο πλαίσιο της περιοδείας τους οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας. Οι δύο ερμηνευτές και δημιουργοί, έχοντας παρέα τους μια μεγάλη χορωδία, παρουσιάζουν τραγούδια- σταθμούς, ρεφρέν που πάνε κόντρα στον καιρό και στη λήθη και φυσικά τις δικές τους μεγάλες επιτυχίες.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Δύο ξεχωριστές φωνές

Ρόδος

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρία Φαραντούρη θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Σταύρος Κουγιουμτζής, και άλλων), καθώς και επιλεγμένες μπαλάντες της Μεσογείου την Τρίτη 12 Ιουλίου στο Αρχαίο Στάδιο Ρόδου. Στην παράσταση θα συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου.

ΕΚΘΕΣΗ

Κολυμβητές και… ταύροι

Πάτμος

Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου. Πρόκειται για έργα μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, τα οποία μας προσκαλούν στο εικαστικό, αναγνωρίσιμο σύμπαν του Κωστή Γεωργίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21/7.

ΕΚΘΕΣΗ

Σάμιος στην Κρήτη

Χανιά

Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη, με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με τίτλο «Κάθε έργο… Mια ιστορία». Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση του καλλιτέχνη στο νησί και παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα από τις τρεις πρόσφατες ενότητες δουλειάς, που ο Παύλος Σάμιος δημιούργησε τα τελευταία πέντε χρόνια. Τρεις ενότητες που αναδεικνύουν τη σχέση του καλλιτέχνη με την επιθυμία. Η τέταρτη ενότητα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

ΜΥΚΟΝΟΣ

Ο «παράδεισος» στο Νησί των Ανέμων

«Paradise» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής που φιλοξενείται στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου. Περιλαμβάνει έργα καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, που μέσα από ποικίλες τεχνικές και αισθητικές προσεγγίσεις, επιχειρούν να ταξιδέψουν τον θεατή στα εικαστικά μονοπάτια του θερινού «παραδείσου». Συναρπαστικές θαλασσογραφίες, ξέγνοιαστες καλοκαιρινές σκηνές, η ακαταμάχητη φύση, αισθησιακές λουόμενες είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον «παράδεισο». Διάρκεια έως τις 20 Ιουλίου.

ΑΝΔΡΟΣ

Η ρευστότητα του υγρού στοιχείου

Εκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Κάτιας Βαρβάκη με τίτλο «Υδάτινες ιστορίες» παρουσιάζεται από αύριο 10 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Ανερούσα στο Μπατσί της Ανδρου. Η ζωγράφος εκθέτει έργα στα οποία καταγράφεται η χρωματική ρευστότητα του υγρού στοιχείου. Οι εικόνες της γεννούν συναισθήματα, ενώ οι κατασκευές της έχουν ευθείες αναφορές σε κάτι υπαινικτικό και απροσδιόριστο, συνυφασμένο με το γοητευτικό και μοιραίο της ανθρώπινης διαδρομής στη ζωή. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χαρτογραφώντας την Ευρώπη

Μία φωτογραφική περιπλάνηση στα όρια της Ευρώπης και της φωτογραφίας παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, σε έναν ιστορικό τόπο, το Γενί (νέο) Τζαμί της Θεσσαλονίκης (πρώην Αρχαιολογικό Μουσείο). Η φωτογράφος Katerina Mistal φωτογράφισε τα όρια της Ευρώπης, τις τελευταίες επιφάνειες στεριάς πριν από τη θάλασσα, την τελευταία στεριά πριν τον ορίζοντα. Η καλλιτέχνις φωτογραφίζει μόνο ομάδες μαθητών και μάλιστα μαθητών που ανήκουν στη χορωδία ενός σχολείου του τόπου. Διάρκεια έως τις 30 Αυγούστου.

ΒΡΑΥΡΩΝΑ

Ενα μουσικό ταξίδι για δύο

«Αντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε και τους βαρέθηκα δεν τους μπορώ» Μ’ αυτό το ρεφρέν θα ξεκινήσουν την παράστασή τους ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ζουγανέλης, σήμερα στις 10 το βράδυ, στην Ακτή Ιππόκαμπος της Βραυρώνας, θέλοντας να μας δώσουν το δικό τους μήνυμα… «Αντε να λύσουμε…». Οι δύο καλλιτέχνες δεν χρειάζονται συστάσεις. Τους ενώνουν κοινές εμφανίσεις και τραγούδια. Το κοινό θα τραγουδήσει μαζί τους το «Φοβάμαι», τον «Τρελό», τη «Στέλλα» και τόσα άλλα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή