Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση, εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο των σπουδαίων συνθετών Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου, φιλοξενεί αύριο το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016. Η Κατερίνα Τσιρίδου και ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς με μια ομάδα μουσικών ζωντανεύουν μνήμες του παρελθόντος και ανέκδοτες ιστορίες. Στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, στις 9 μ.μ.

• Αναδρομική έκθεση του ντιζάινερ Στέργιου Δελιαλή με γραφιστικά έργα και κατασκευές από την 55χρονη πορεία του και την ιστορία του Μουσείου Design παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του ΚΜΣΤ. Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

• Πρεμιέρα για την παράσταση «Περιμένοντας τον Godot» του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 9.30 μ.μ.

• Μπάσκετ μετά μουσικής θα παίξουν σήμερα όσοι πάρουν μέρος στο τουρνουά «3on3 Giants» στο πρώην αμαξοστάσιο ΟΣΥ. Από τις 12 το μεσημέρι, βετεράνοι της καλαθοσφαίρισης θα δίνουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά με σειρά προτεραιότητας. Πειραιώς & Ερμού.

• Την Παρασκευή 15/7 κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, στη μνήμη του οποίου θα είναι αφιερωμένη η παράσταση. Στις 9 μ.μ.

• Ο Νίκος Τατασόπουλος -μπουζούκι, η Ντένια Κουρούση-τραγούδι και ο Δημήτρης Μηταράκης-κιθάρα / τραγούδι θα ξαναβρεθούν στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» σήμερα στις 10.30 μ.μ., σε μια ρεμπέτικη βραδιά με δροσερή, καλοκαιρινή διάθεση. Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα.

• Μια έκθεση με έναν άκρως καλοκαιρινό τίτλο εγκαινιάζεται απόψε στην αίθουσα τέχνης «Ηως». Συμμετέχουν οι: Μαρία Βαρδάκη, Αντώνης Καλαμαράς, Θεόδωρος Κωβαίος, Βερόνικα Μαλαγόν, Αλκηστις-Λάρα Παπαδάκη, Αναστασία Παύλου, Μαρίνα Τρουπή. Χέυδεν 38, Πλατεία Βικτωρίας. Διάρκεια μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

• Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση του Κινέζου Ai Wei Wei στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ολες τις Πέμπτες του Ιουλίου στις 18.30, οι επισκέπτες, με το εισιτήριο εισόδου, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση του διάσημου καλλιτέχνη και ακτιβιστή. Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι.

• Η θεατρική ομάδα naan και το gazARTE παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή «Η κυρία της νύχτας». Τη θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λίνα Σακά, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης , Δημήτρης Δεγαΐτης, Δημήτρης Κυρατσούδης κ.ά. Βουτάδων 34, Γκάζι.

• Θεατρικό δρώμενο σε δημόσιο χώρο: 12.00 το μεσημέρι στον σταθμό μετρό Συντάγματος και εν συνεχεία στον σταθμό μετρό Ακρόπολης, θα πραγματοποιηθούν θεατρικές δράσεις με τη συμμετοχή των ηθοποιών του χορού της διεθνούς δίγλωσσης συμπαραγωγής του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο Βαχτάνγκοφ «Οιδίπους Τύραννος».

• Η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται φέτος στη θεματική του Αιγαίου. Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αδαμάκος, Μιχάλης Κατζουράκης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Αλέκος Κυραρίνης, Τάσος Μαντζαβίνος, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Σωτήρης Σόρογκας και Γιάννης Ψυχοπαίδης. Μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου στον Πόρο.

• Η Δέσποινα Ολυμπίου και η Κρηνιώ Νικολάου δίνουν συναυλία με τίτλο «Πάμε βόλτα;» σήμερα στις 9 μ.μ. στο κηποθέατρο Παπάγου. Στο πρόγραμμά τους έχουν επιλέξει εκτός από δικά τους τραγούδια γνωστές επιτυχίες από την έντεχνη και λαϊκή σκηνή.

• «Δι’ ασήμαντον αφορμήν» είναι ο τίτλος της συναυλίας της Φωτεινής Βελεσιώτου στο θέατρο Πέτρας σήμερα στις 9 μ.μ. Συμμετέχουν οι Ψαραντώνης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Αργύρης Μπακιρτζής και Χάικ Γιαζιτζιάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή