Η Αφρική τραγουδάει στο Χαλάνδρι

Η Αφρική τραγουδάει στο Χαλάνδρι

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό θα είναι ένα πραγματικό «πανηγύρι», αλλιώτικο από τα συνηθισμένα και με ουσιαστική πολυχρωμία, καθώς για τη διοργάνωσή του συνεργάζονται άνθρωποι από όλες σχεδόν τις χώρες της Αφρικής, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα.

Στη μεγάλη «παναφρικανική» γιορτή, που θα γίνει αύριο στο Ευριπίδειο Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 – Νύχτες Αλληλεγγύης, προσκαλεί το κοινό ο δραστήριος σύλλογος WATOTO AFRIKA που ιδρύθηκε το 2013 για να ενώσει «εκπροσώπους» από κάθε γωνιά της δεύτερης μεγαλύτερης σε πληθυσμό ηπείρου και να προωθήσει τη διαφορετικότητα μέσα από το τραγούδι, τον χορό, τη ζωγραφική, την κουζίνα.

Οσοι επιλέξουν να βρεθούν στη Ρεματιά το βράδυ του Σαββάτου θα ακούσουν παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες της Αφρικής και θα χορέψουν σε αφρικανικούς ρυθμούς υπό τους ήχους των κρουστών. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να αγοράσει χειροποίητα αντικείμενα λαϊκής τέχνης, να δοκιμάσει πιάτα από διάφορες τοπικές κουζίνες της Αφρικής, καθώς επίσης και να βαφτεί σε αφρικανικά χρώματα με την τεχνική του face painting.

Για την «παναφρικανική» γιορτή δεν υπάρχει εισιτήριο. Προαιρετικά μπορείτε να συνεισφέρετε σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές στήριξης στους πρόσφυγες.

Γ. Ε.

​​Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου, στις 9 το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή