Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Η αλληγορία του «Κρητικού»

Ελευσίνα

Το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού «Ο Κρητικός» μεταφέρεται απόψε στη σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Αισχυλείων, σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και διασκευή της Σοφίας Καρατζιάν. «Ο Κρητικός» γίνεται δίαυλος επικοινωνίας με άλλα αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως τον Ερωτόκριτο, την Οδύσσεια, τον Φάουστ κ.ά. Ωρα 9.30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ενα εξαιρετικό κουαρτέτο

Νάξος

O Μάρκους Στοκχάουζεν, παλαιός γνώριμος και φίλος του Φεστιβάλ Νάξου, εμφανίζεται για τρίτη φορά στον Πύργο Μπαζαίου, τη Δευτέρα 25/7 στις 9.30 μ.μ. Σήμερα αναγνωρίζεται ανάμεσα στους σολίστ και συνθέτες διεθνούς προβολής και εμβέλειας. Στη συναυλία του στη Νάξο, πλαισιώνεται από θαυμάσιους μουσικούς, την Τάρα Μπούμαν στα πνευστά, την Μαρία Δελή στο ακορντεόν και τον Βασίλη Ρακόπουλο στη κιθάρα.

ΕΚΘΕΣΗ

«Μπλε γραμμή»

Μύκονος

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Blue line» φιλοξενείται στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου. Τρεις καταξιωμένοι φωτογράφοι, ο Γιώργης Γερόλυμπος, η Κατερίνα Καλούδη και η Εφη Χαλιορή αιχμαλωτίζουν τη μαγευτική θάλασσα, δημιουργώντας εντυπωσιακά θαλάσσια τοπία σε μινιμαλιστικό στυλ, εκφράζοντας ο καθένας το προσωπικό φωτογραφικό του ιδίωμα. Διάρκεια έκθεσης ώς τις 4 Αυγούστου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ελληνικό μουσικό ταξίδι

Εύβοια

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του χειμώνα, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη συνεχίζουν μαζί και το καλοκαίρι με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός ο Νέος Πύργος Ευβοίας σήμερα το βράδυ στις 9 μ.μ. Η συναυλία τους είναι ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο από επιτυχίες του Ορφέα («Κάτι μου κρύβεις», «Φωτοβολίδα») της Λιζέτας («Πνοή του ανέμου», «Ητανε αέρας», «Σαλώμη») αλλά και καλλιτεχνών όπως ο Νίκος Παπάζογλου, ο Σωκράτης Μάλαμας κ.ά.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Με δύναμη από τη Νότια Ιταλία

Πάτρα

Η παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της Νότιας Ιταλίας πρωταγωνιστούν σήμερα στο πρόγραμμα του Διεθνούς φεστιβάλ της Πάτρας. Τραγούδια τα οποία θα ερμηνεύσει το συγκρότημα Discanto Siculo και τα οποία θα παιχθούν συνοδεία και παραδοσιακών οργάνων (γκάιντα, tammorra, τύμπανα κ.ά., φτιαγμένα από τον δάσκαλο Gemino Scaglitta Calà. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο της Πάτρας.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Ο Β. Χαραλαμπόπουλος …Συρανό

Η επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και τη Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, παρουσιάζεται σήμερα στις 9.30 μ.μ. στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κακλέα ένα θέαμα με 40 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν.

ΡΟΔΟΣ

Ο Νέλσον αντικείμενο έκθεσης

Η έκθεση «Ο Νέλσον και η εποχή του» παρουσιάζεται στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Αρθρώνεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται, μέσα από χρηστικά αντικείμενα, η ζωή στα ιστιοφόρα πλοία στα τέλη του 18ου-αρχές 19ου αιώνα. Εργα Γάλλων αιχμαλώτων, οι οποίοι βρέθηκαν φυλακισμένοι στην Αγγλία κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, εκτίθενται στη δεύτερη αίθουσα. Η ζωή και η δράση του Ναυάρχου Nelson (1758-1805) παρουσιάζεται στην τρίτη ενότητα, μέσα από προσωπικά αντικείμενα και επιστολές. Εως τις 30/10.

ΠΑΤΡΑ

Γυναικεία υπόθεση

Μια κυριακάτικη βραδιά με εικόνες, ήχους και χρώματα βγαλμένα από το χθες και εκείνες τις καλοκαιρινές νύχτες που στα σινεμά της γειτονιάς τραγούδια και μελωδίες γίνονταν η συντροφιά των ονείρων μας, υπόσχονται για αύριο στο Αρχαίο Ωδείο η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Ελλη Πασπαλά.  Πρόκειται  για μια μουσική διαδρομή μέσα από την οποία ανταμώνουν η Ανατολή και η Δύση. Η συναυλία  πραγματοποιείται  στο  πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

ΑΝΔΡΟΣ

Τα αγαπημένα της Μαρίας Φαραντούρη

Συναυλία στην Ανδρο, στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας, δίνει την Τετάρτη 27/7 η Μαρία Φαραντούρη στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ του νησιού. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει μια επιλογή από το σύνολο της δισκογραφίας της χωρίς φυσικά να απουσιάσουν από το πρόγραμμά της γνωστά τραγούδια σπουδαίων συνθετών της ελληνικής σκηνής. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Φίλοι Φεστιβάλ Ανδρου, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου και θα συντροφεύει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή